17.03.2018

İlk Resmi Nikah Kıyıldı

Müftülere nikâh kıyma yetkisinin verilmesinin ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, ilk resmi nikâhı torunu Yüsra Eryılmaz ve rahmetli iş adamı Metin Özata'nın oğlu ve yenisafak.com Editörü Furkan Özata'nın düğün töreninde kıydı.

Şişli Grand Cevahir Hotel’de düzenlenen nikâh töreni, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Yüsra Eryılmaz ve Furkan Özata ile şahitler Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Yeni Şafak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Albayrak, Yeni Şafak Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak, Albayrak Holding CEO’su Ömer Bolat’ın sahneye gelmesiyle nikâh törenine geçildi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz nikâh merasimi öncesi yaptığı konuşmada, “Bugün benim için ilklerin yaşandığı bir gün çünkü İstanbul Müftüsü olarak ilk defa resmi nikâh kıyacağım. İkinci bir ilkimiz de, ilk torunumu evlendiriyor olmam. Cennette Hz. Âdem ve Hz. Havva ile ilk örneği yaşanan evlilik kurumu, insan neslinin devamı adına çok yüce bir kurum. İki karşı cinsin aralarına huzur, meveddet ve merhamet tohumlarının ekilmesi suretiyle yeni bir yuva kurulması bakımından çok anlamlı ve önemli. Biz de evlatlarımızı mutluluk ve huzur dolu yuvaya uğurlamak üzere bir araya geldik. İnşallah şimdi kanunun verdiği yetkiyi kullanarak resmi bir nikâh kıyacağım ve ardından ruhani kimliğimizin gereği olarak dua ile taçlandırarak bu vazifeyi icra etmiş olacağız” dedi.

Yılmaz, şahitler huzurunda yönetmelikte yazılan merasim metnini okuyarak "Evet" yanıtı aldığı çifte, evlenme kütüğünü imzalattı. Yılmaz, genç çifte birbirlerine karşı ‘4S’ olarak formüle ettiği sevgi, saygı, samimiyet ve sabır çerçevesi içinde hareket etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Aile cüzdanı ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş tarafından geline verildi. Erbaş, daha sonra çifte Kur'an-ı Kerim hediye etti. Erbaş, “Eşler bir elmanın iki yarısı gibidir. O iki yarıyı bir araya getirdiğimiz zaman nasıl tam elma oluyorsa, karı-koca da böyledir. Birisinin eksikliği yarım olmak anlamına geliyor. Rabbimiz bütün eşlere birbirlerine sahip çıkmalarını, ömür boyunca yardımcı olmalarını emrediyor. Huzur içerisinde mutlu bir yuva kurmanın yolu da esasında buradan geçiyor. Evlatlarımıza hayırlı, mutlulukla dolu uzun bir ömür diliyorum. Bir yastıkta kocasınlar inşallah” sözleriyle genç çifte mutluluk diledi.

Nikâh töreni Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun yaptığı dua ile tamamlandı.