04.03.2018

Fatih Camisi'nde Afrin Şehitleri için Hatim Duası

Fatih Camisi'nde Zeytin Dalı Harekatı'na katılan güvenlik güçlerinin galibiyeti ve şehitler için okunan hatimlerin duası yapıldı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 44. gününde vatandaşlar, Afrin'de görev yapan güvenlik güçleri ve şehitler için Fatih Camisi'nde bir araya geldi. Fatih Belediyesi ve Fatih Müftülüğü tarafından düzenlenen hatim duası programı, öğle namazının ardından yapıldı.

Aşrı-ı Şerif ve mevlit okunmasının ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın yaptırdığı hatim duasına, vatandaşlar hep bir ağızdan "amin" dedi.

Müftü Yılmaz, "Okunan Kur'an'ları canlarını din, vatan, millet, bayrak uğruna feda eden şehit ve gazilerimizle Afrin'de şehit olan kardeşlerimize hediye ediyoruz. Sivillere dokunmadan teröristlerle savaşan yiğitlerimizi muzaffer eyle Allah'ım." şeklinde dua etti.

Hatim duasının ardından vatandaşlara pilav, ayran, tatlı ve su ikram edildi.