16.01.2018

Çekmeköy Müftülüğü din gönülleri ile buluşma programı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Çekmeköy Müftülüğü din gönülleri ile biraraya geldi.

Çekmeköy Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Bünyamin Kahraman, Çekmeköy Müftüsü Muhammet Suiçmez ile din gönülleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Çekmeköy Müftüsü Muhammet Suiçmez bir selamlama konuşması yaptı.

Konferansta din gönüllülerinde bulunması gereken özellikler hakkında bilgi veren İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Emanet, güven veren ve insanları ardınca sürükleyen şahsiyet/karakter sahibi olmak demektir. İnsanlar yapı itibariyle “dehaya hayrandır, ama karakterin peşinden giderler.” Hz. Peygamber’i yücelten el-Emin unvanını hak eden şahsiyet ve karakteriydi.

Mekkeli müşrikler onun şahsiyet ve karakterinde ittifak halindeydi. Nitekim Ebu Cehil bile Hz. Peygamber’e: “Biz sana yalancısın demiyoruz. Çünkü Emin sıfatını sana biz verdik” demek zorunda kalmıştı. Din hizmetinin öngördüğü insan modelinde şahsiyet ve karakter çok mühimdir. Din gönüllüsü karakter ve şahsiyetiyle muhatabında ilgi ve alaka uyandırabilmelidir. Karakter ve şahsiyet davranışlardaki tutarlılığı ifade eder. İnsani ilişkilerde emanet doğruluk, güven, vefa ve dürüstlük demektir” dedi.

Din gönüllüsünün otoriter değil, rehber bir tabiata sahip olması gerektiğine vurgu yapan İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Gönül eri din gönüllüsü rehberdir, otoriter değil; karizmatik ve sempatiktir. Din gönüllüsü otoriter değil, rehber bir tabiata sahip olmalıdır. Gelenekten gelen otoriterliğimizi İslam'a izafe etmeden dinlemeyi, anlamayı, konuşmayı ve rehber olmayı önemsemeliyiz. Ceza ve sorgu hâkimi veya polis ve jandarma gibi davranmaz. Eğitmek, doğruları söylemek ya da şiddet uygulayarak zorla yaptırmak değil, yaparak örnek olmaktır. Din gönüllüsü etrafına pozitif enerji ve ruhaniyet veren kimsedir” diye konuştu.

İstanbul Müftüsü Yılmaz, program sonunda Çekmeköy Müftülüğü Kız Kur’an Kursu’nu ve 4-6 yaş kursunu gezerek öğrencilerle sohbet etti.