28.12.2017

Mehmet Akif Ersoy mezarı başında anıldı

İstiklal Marşı yazarı, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın katıldığı bir programla mezarı başında dualarla anıldı.

İstiklal Marşı yazarı, milli şairimiz ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy vefatının 81. yılında, İstanbul Müftülüğü’nün düzenlediği programla mezarı başında minnet, dua ve şükranla anıldı. Anma programına İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, Eyüp Müftüsü Mustafa Mesten ile vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua eden İstanbul Müftüsü Yılmaz, “ Mehmet Akif, babasından iyi bir dini eğitim bir hafızdır. Güçlü bir iradesi, sağlam bir zekası, pehlivan yapılı bir bedeni vardır. Bir mücadele adamıdır. Ümit aşılayan, heyecan verici bir özelliği vardır. Özüyle, sözüyle dosdoğru bir kişiliğe sahiptir. Onun şiiri hak için, din için, dava içindir. Akif, Hindistan’dan Mısır’a, Anadolu’dan Rumeli’ye adını yazdırmış bir İslam şairidir. Değerlerimizi İslam ile irtibatlandırmış, hayatın merkezine dini almıştır. Milletlerin tarihinde dönüm noktaları vardır. Bu ümmetin, milletin tarihinde Bedir, Malazgirt, Çanakkale Savaşı, İstiklal Harbi ve 15 Temmuz gibi pek çok dönüm noktası vardır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, işte bu şuur ve imanla İstiklal Marşı’nı yazmış ve bu millete armağan etmiştir. Bu büyük şairimizi minnet, dua, şükran ve rahmetle yadediyoruz” dedi.