25.12.2017

Başakşehir Fahrettin Paşa Camii’nde Cami-Gençlik buluşması

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan Cami-Gençlik Buluşması etkinlikleri kapsamında, Başakşehir Medine Müdafii Fahrettin Paşa Camii’nde gençlerle sabah namazı kıldı.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ve Başakşehir Müftüsü Remzi Pehlivan, Başakşehir Medine Müdafii Fahrettin Paşa Camii’nde gençlerle sabah namazı namaz kıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada, dualar edildi. Namaz sonrası cemaate hitap eden İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Gençlik döneminin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve kalan ömrün ona göre yaşanması adına önemli bir adımdır. Bu yüzden gençlerimizin camiyle, mabetle tanışması önemli bir hadisedir. Tabi daha çok gencimizi camiyle buluşturmak istiyoruz.” dedi.

Namazın Medine Müdafii Fahrettin Paşa Camii’nde kılınmasının çok anlamlı olduğunu dile getiren İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Fahrettin Paşa, bizim son dönem tarihimizde iz bırakmış, Medine Müdafii olarak tarihe geçmiş, Halife’nin artık teslim ol demesine rağmen Resulü Ekrem (SAV)’in şehrini, Medine-i Tahire’yi, Haremeyn-i Şerife’yi canı pahasına müdafaa etmeyi ve askerleriyle beraber, yüksek seviyede bir mücadele gerçekleştirmeyi kendisine şiar edinmiş bir kahraman Türk evladıdır. Son zamanlarda bir densiz Arap diplomatının söylediği gibi asla orada bulunan kitapları vs. aşırmış değildir. O, Resulü Ekrem (SAV)’in şehrinde bulunan ve İngilizlerin eline geçmesi muhtemel olan mukaddes emanetleri, oradan aldırıp İstanbul’a göndermiştir. Eğer onları alıp Topkapı Sarayı’nagetirmeseydi, British Museum’da teşhir edilecekti. Dolayısıyla Fahrettin Paşa, bizim tarihimizde çöl aslanı, çöl kaplanı gibi ünvanlarlada anılan büyük bir kahramandır.”diye konuştu.

Etkinlik sonunda cemaate çorba ikramında bulunuldu.