29.11.2017

Mevlit Kandili dolayısıyla Sultanahmet Camisi'nde program düzenlendi.

Kandil dolayısıyla kadın-erkek, genç-yaşlı çok sayıda kişi, Sultanahmet Camisi'nde saf tuttu. Namaz kılıp, dua eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle kandilin manevi havasını yaşadı. Cami çıkışında vatandaşlara lokum ve simit ikram edildi.

Camide cemaate hitap eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Hz. Peygamber'in hayatından kesitler anlattı.

Etkinlik sonunda İstanbul Müftüsü Yılmaz, kent genelinde Mevlit Kandili kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek, "Her vesile ile Hz. Peygamber'i anmak, anlamak ve O'nun hayatını yaşamak güzel bir şeydir." dedi.

Prof. Dr. Yılmaz, "Mühim olan insanların yüreklerinde Allah ve Peygamber sevdasının oluşmasıdır. Bu sevda oluştuğu zaman insanların İslam'ı yaşamaları, insani ilişkileri daha kolaylaşıyor. Ama insanın bir değeri yoksa, insanın bir üst değeri, sevdiği bir değer yoksa onlarla uğraşmak çok zor. Bugün DEAŞ gibi İslam ile öne çıkanların en büyük problemleri onların yüreklerinde. Özenilecek bir değer, merhamet kaygısı olmadığı için onları her yöne yönlendirmek mümkün ama içinde bir sevda varsa, bir Peygamber sevdası varsa o insanları ne terörde kullanabilirsiniz ne de başka yerde kullanabilirsiniz." şeklinde konuştu.

İslam'ın ve ümmetin vahşet ve terörle anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"İslam'ın terörle ilişkilendirilmesi, yan yana getirilmesi tamamen algı operasyonudur. İslam ile terörün yan yana gelmesi asla mümkün değildir. Çünkü 'bir kişi öldürmeyi insanlığı öldürmek, bir kişi diriltmeyi insanlığı diriltmek' olarak sayan Kitab-ül Kerim'in mensuplarının terörist olması mümkün değildir. Bektaşiye demişler, 'Niye namaz kılmıyorsun?', 'Kur'an-ı Kerim'de Allah namaza yaklaşmayın diyor. Onun için kılmıyorum' demiş. Demişler ayetin devamı var, 'Sarhoş olduğunuz zaman yaklaşmayın' diyor. 'Ben o kadar hafız değilim, orasını biliyorum' demiş. Şimdi bu terör örgütü mensupları aynen o bektaşinin yaptığını yapıyorlar. Diyorlar ki, 'Nerede bulursanız kesin onları' ama ayetin altı var, üstü var. Nerede, hangi şartlarda? Onlar sizin alnınıza silah dayamışsa, sizi öldürüyorsa, sizi yurtlarınızdan, yuvalarınızdan çıkarıyorsa eliniz kolunuz bağlı kalmayın 'siz de karşı koyun', ayetin altı ve yukarısı..."

Yılmaz, algı operasyonlarıyla Müslümanların önünün kesilmek istendiğini sözlerine ekledi.