08.11.2017

Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörleri Eğitim Semineri

İstanbul Müftülüğü bünyesinde görev yapan bağımlılıkla mücadele koordinatörlerine yönelik bir eğitim semineri düzenlendi.

İstanbul Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitim seminerine İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, bağımlılıkla mücadele çalışmalarının yürütüldüğü Din Hizmetleri’nden sorumlu Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ile İl Müftülüğü ve ilçe müftülüklerinde görevli  bağımlılıkla mücadele koordinatörleri katıldı. Seminerde İstanbul Valiliği Bağımlılıkla Mücadele Stratejisi Proje Danışmanı ve Eğitim Koordinatörü Dr. Figen Üzer tarafından madde bağımlılığı yapan maddeler, madde bağımlısının tanınması ve tedavisi ile ilgili süreçler hakkında bilgi verildi.

Seminerde konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, şunları söyledi:
“Madde bağımlılığı ile mücadele meselesi tek başına ne Sağlık Bakanlığı’nın, ne Yeşilay’ın, ne Milli Eğitim’in, ne Emniyet güçlerinin ne de din hizmetinde bulunan arkadaşlarımızın tek başına yapabileceği bir iş. Paydaş kurumların biraraya gelinerek koordinasyon içinde yapılabilecek ve yapılması gereken çok önemli bir konu. Gerçekten çok farklı boyutları var. Her geçen gün madde bağımlılığına alışma yaşı düşüyor. Basından gördüğümüz kadarıyla 10’lu yaşlara kadar düştüğü ifade ediliyor. Çünkü bu çok getirisi olan, paralı bir iş. Bunu pazarlayanlar iki şey kazanıyor. Hem para kazanıyor, hem de bir nesli mahvederek kendilerince olmasını istemediği grupları yok ediyor. Dolayısıyla biz hem o paranın kazanılmasına engel olmak, hem de nesillerimizin korunmasını sağlamak adına önemli bir hizmet yapıyoruz. Öncelik tabi ki nesillerimizin, evlatlarımızın korunması sonra da elbette ki ülkemizdeki ekonomik değerlerin heba edilmesinin önünü geçilmesidir. Bu bakımdan bu toplantılar ve çalışmalar her türlü takdirin fevkindedir. Aslolan insandır. Hepimizin amacı insanı kurtarmaktır. Çünkü yeryüzünün en değerli varlığı insandır. Her insan ayrı bir alemdir. Alemde değersiz ve küçük insan yoktur. Dolayısıyla bizim değerli olan bu varlığı kurtarmak gibi bir sorumluluğumuz var.”

Eğitim seminerine katılan bağımlılıkla mücadele koordinatörleri, İstanbul genelindeki tüm camilerde görevli imam ve müezzinlere bu alanla bilgi verecek ve mücadelenin geniş bir alanda sürmesine katkı sağlanacak.