16.10.2017

Tacikistan Baş Müftüsü, İstanbul Müftüsü Yılmaz’ı Ziyaret Etti

Tacikistan Baş Müftüsü Abdülkadir Said Mukarrem ve beraberindeki heyet İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’a bir nezaket ziyaretinde bulundu.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Tacikistan Baş Müftüsü Abdülkadir Said Mukarrem, Tacikistan Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon ve İstanbul Başkonsolosu Mirzobiddin Safarov’dan oluşan heyeti ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İstanbul Müftüsü Yılmaz, Tacikistan’la Türkiye arasında bir gönül bağı olduğunu söyledi. Tacikistan Baş Müftüsü Mukarrem ise Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Tacikistanlı olduğunu dile getirerek iki ülke arasında köprü olan tarihi ve manevi şahsiyetler bulunduğunu ifade etti. Tacikistan Baş Müftüsü Mukarrem daha sonra iki ülke arasındaki gönül bağını kuvvetlendirmek adına İstanbul Müftüsü Yılmaz’a Tacikistan’ın yöresel bir cübbesini hediye etti.