10.10.2017

İstanbul Müftülüğü Engelli Koordinasyon Toplantısı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Engelli Koordinasyon Toplantısı’nda “Yıkık gönüllü insanların dertleriyle hemhal olmak bizim gönlümüzü de abad eden, imar eden bir hadisedir” dedi.

Heybeliada’da gerçekleştirilen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ile İstanbul Müftülüğü’nün engellilerle ilgilenen personeli katıldı. Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz; “Sizler engelli koordinasyonu hizmetiyle toplumda çok anlamlı ve önemli bir hizmet yapmış oluyorsunuz. Toplumda yıkık gönüllü, toplumun çok fazla fark edemediği, hatta bazen insanların yüksündüğü ve keşke böyle bir evladım olmasaydı diye düşündüğü engellilerin yanına ve yakınına sokularak onlara önemli olduklarını, onların duasına ihtiyacımız bulunduğunu söylüyor, hayata tutunmaları noktasında çok önemli mesajlar veriyorsunuz. Bu aynı zamanda oradan size, kurumumuza, ümmete geri dönüyor ve bu pozitif enerji olarak yükseliyor. Yıkık gönüllü insanların dertleriyle hemhal olmak bizim gönlümüzü de abad eden, imar eden bir hadisedir. İnsanların gönülleri imar olmadan ne cami imar edebilirler, ne de dünyayı imar edebilirler. Gönüllerin imar olması, işte bu tür yıkık gönüllü insanların yanında bulunmak, onların duygularını paylaşmak ve oradan gelecek dualarla pozitif enerji kuşanmak bunun en sağlam, en kestirme yollarından biridir.