12.10.2017

Kurban Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kurban Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

İBB Zeytinburnu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Kurban hizmeti, kurban besleyenler için bir hasat mevsimi, kurban kesenler için de bir ibadet mevsimidir. Kurban kesecek olanlar ve hayvan yetiştiricileri için önemli. Hayvan yetiştiricilerimizin kısm-ı azamı için kurban mevsimi demek, harman sonu demektir. Biz de iki harman sonu vardır. Anadolu’da buğday hasadının kaldırıldığı zamanlar için kullanılır. Bir de hayvan üretimi yapan insanımız için de, kurban hasat mevsimidir. Hayvancılık yapılan yerlerde insanlar pek çok yıllık masrafını kurban sonrasına saklarlar. Onlardan elde edeceği gelirle kızını gelin edecektir, oğlunu evlendirecektir, çocuğunu okula gönderecektir” dedi.

Türkiye’nin yurt dışındaki kurban hizmetlerine de değinen İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Sizlerin pek farkında olmadığınız bir konu ama Türkiye Diyanet Vakfı, Kızılay gibi kurban hizmetleri verenler için söylüyorum; kurban gönül coğrafyamız dediğimiz Kafkaslar, Balkanlar, Afrika’ya 135 ülkeye Türkiye’den gönderilen bir sevgi mektubu niteliğindedir. Orada, yılda bir defa Türkiye’den gelen kurbanlar vesilesiyle çoluk çocuğuna et yediren insanlar var. Oraya gittiğinizde sizi başka vasıflarınızla değil, sadece kurban getiren vakfın temsilcisi olarak tanıttıkları zaman çok farklı bir tepki veriyorlar. Türkiye’den bu kurbanların oraya ulaşmış olması ve kurban organizasyonları çok anlamlı. Allah, Kurban Bayramı vesilesiyle yaptığınız hizmetlere hac sevabı versin” diye konuştu.