03.10.2017

İstanbul Müftüsü Yılmaz, ADRB Vaizlerine Hitap Etti

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftülüğü ve ilçe müftülükleri Aile ve Dini Rehberlik Büroları (ADRB) vaizlerine hitap etti.

İstanbul Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda İstanbul Müftülüğü ve ilçe müftülükleri ADRB vaizleri yeni dönem öncesi hazırlık ve geçmiş dönemin değerlendirmesine yönelik toplantıda biraraya geldi. Toplantıya İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Müftü Yardımcıları Veysel Işıldar ile Muteber Gülsefa Uygur, İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörleri Meral Günel ve Halime Yıldız ile vaizleri katıldı. Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda vaizlere hitap eden İstanbul Müftüsü Yılmaz,  “Diyanet İşleri Başkanlığımız son yıllarda hizmetlerini cami dışına taşımak istiyor. Din hizmeti zaten sadece camiye münhasır değil. Ayrıca, camide sadece mabet değil. Asr-ı Saadet’te de öyle değil, bizim tarihimiz boyunca da öyle değil. Bizim tarihimiz boyunca cami, sadece mabet olarak kullanılmamıştır. Caminin sadece mabet olarak kalması, mekan israfıdır. Mabetlerin 24 saat muhtelif hizmetlere kapıları açık bir kurum olması gerekir. Asr-ı Saadet’te nasıl bir mektep gibi, medrese gibi hatta bir konaklama yeri gibi kullanıldıysa bugün de camilerimiz kadınlara, çocuklara, yaşlılara, gençlere, engellilere toplumun her kesiminden insanlara hizmet verecek yerler haline gelmeli ve din hizmeti cami ve cami dışında devam etmelidir. Camiyi biz sadece mabet gibi görmüyoruz, görmemeliyiz” dedi.

Camilerin imarından sorumlu olanların gönüllerin imarından da sorumlu olduğunu dile getiren İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Camiyi imarla görevli olanların, umrana talip olan Müslümanların ve din hizmetinde bulunan insanların elbette önce kendi gönüllerini imar etmeleri esastır. Aslolan cami inşa edecek olanların önce kendi gönüllerini imar etmeleridir. Yani kendi gönlünü imar etmemiş, kendi gönlü virane olan, orada ibadetin, hizmetin aşk ve heyecanı oluşmamış, kafası karışık bir insanın başkalarını imar etme, camiyi imar etme, yeryüzünü imar etme, medeniyeti imar etme, umranı kurma şansı olmaz. Dolayısıyla hepimiz önce kendi gönül dünyamızın imarından sorumluyuz” diye konuştu.

İstanbul Müftüsü Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Burada Aile ve Dini Rehberlik görevlilerine, sizlere çok önemli hizmetler düşüyor. Kendi gönlünüzden, kendi ailenizden imara başlayarak, çevremize merhameti, şefkati, sevgiyi, paylaşmayı anlatacaksınız. Rol model olmaya önem vereceksiniz. Cenab-ı Hak da inşallah size yardımcı olacak, buna inanıyoruz. Çünkü Allah Teala hazretleri kendi yolunda iyi duygularla, iyi hizmetlerle yola çıkanlara mutlaka muin olacağını vadediyor. Dolayısıyla siz de bu manada güzel hizmetler yapıyorsunuz, daha iyisini de yaparsınız inşallah.”