30.09.2017

"FETÖ üzerinden, Said Nursi ve Risale-i Nur'a bakmak fitnedir"

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından 11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu düzenlendi.

Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen sempozyuma İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı İcra Kurulu Başkanı Said Yüce ve çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz programda yaptığı konuşmada Said Nursi'nin çalışmalarına ilişkin bilgi vererek, Nursi'nin takipçilerine imanla ahlakın ayrılmaz bir bütün olduğunu öğrettiğini söyledi.

Nursi'nin, talebelerinin ülke barışında oynadığı rolün, her türlü izahtan vareste olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bizzat kendisi maruz kaldığı her türlü muameleye rağmen müsbet hareketten asla geri durmamıştır. Devletin ve milletin aleyhinde hiçbir teşebbüse katılmamıştır. Ancak bugün görüyoruz ki kendisini haksız bir şekilde ona mal eden bir terör grubu, ülkemiz için, bütün dünyada, en büyük fitne hareketlerinden biri haline gelmiştir. Nur cemaati ya da Risale-i Nur Külliyatı içerisinden çıkmakla eleştirilen bu yapıyı, aslında Nurculuk 1980'li yıllardan itibaren kendi içinden atmıştır. FETÖ üzerinden, Said Nursi ve Risale-i Nur'a bakmak fitnedir. Bu yapı üzerinden topyekun Nurculuğu okumak, buradan Said Nursi ve onun eserlerini aynı kategoriye sokarak değerlendirmek, hatta cemaat ve tarikatlerin hepsini aynı kefeye koymak büyük bir yanlıştır. Cemaat ve tarikatlerin ise en büyük yanlışı ekonomik ve siyasi bir güç haline ulaşmaları sonucu, güç zehirlenmesine kapılarak devlete meydan okumaya kalkışmalarıdır. Yoksa irfan ocağı olan bu kurumlar tarih boyunca toplumumuzun kan ve can damarlarını oluşturmuştur."