30.09.2017

Süleymaniye Camisi'nde Aşure İkramı

Gürsoy Vakfı'nca, Süleymaniye Camisi'nde 5 bin kişiye aşure ikramında bulunuldu. Aşure dağıtımı öncesi İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Mimar Sinan adına okutulan hatimlerin duasını yaptı.

Öğle namazından sonra Mimar Sinan’ın kabri başında düzenlenen etkinliğe, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ahmet Hamdi Çamlı ve Mehmet Doğan Kubat, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, vakıf yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Mimar Sinan İlkokulu'ndan gelen 2 öğrencinin şiir okumasıyla başlayan tören, Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Mimar Sinan adına okutulan hatimlerin duasını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz yaptı.

Duaların ardından Kubat, Çamlı, Şahin ve Uysal kazanlarının başına geçerek vatandaşlara aşure ikramında bulundu.