25.07.2017

Hakkarili ve Mardinli Çocuklar Boğaz Turuna Katıldı

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı İstanbul Müftülüğünce, terör olaylarının yaşandığı Hakkari ve Mardin illerinden gelen öğrencilere İstanbul’da boğaz turu yaptırıldı.

Hakkari ve Mardin'in farklı okullarında eğitim gören ortaokul ve lise seviyesindeki 220 çocuk bir ay boyunca misafir edilecekleri İstanbul'da boğaz turuna çıkarak keyifli vakit geçirdi. Aynı kapsamda misafir edilen 100 kız öğrenci de geçtiğimiz hafta boğaz turu yaparak İstanbul’u yakından tanıma fırsatı bulmuştu.

Boğaz turuna katılan İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, çocuklarla ilgilenerek İstanbul'un tarihi ve kültürel yapısı hakkındaki bilgilerini paylaştı.

Prof. Dr. Yılmaz, amaçlarının çocukların huzurlu bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Yılmaz, projenin yaygınlaştırılarak gelişmesi temennisinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Çocukların İstanbul gibi bir dünya şehrinde bulunmanın hazzını yaşamalarını, bir öz güven gelişmesini arzu ediyoruz. Tarihi güzelliklere dokunmak, bu havayı solumak, burada çay içmek, denizi seyretmek hatta yunusları görmek ayrı bir keyiftir. Bu tür etkinliklerin sonucunda bir kardeşlik gerçekleşsin istiyoruz. İnşallah önümüzdeki sene projelerimiz kapsamında buradaki 120 çocukla İstanbul'daki 120 çocuğu kardeş yapmayı düşünüyoruz. Belli bir yaşa kadar insan memleketinden, beldesinden ayrılmayınca dünyayı oradan ibaret zannediyor. Ufuklarında bir İstanbul hedefi, bir kardeşlik hedefi olsun istiyoruz."

Mardin Derik’ten gelen 14 yaşındaki İbrahim Eryılmaz, İstanbul'u gezme fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu anlattı.

Eryılmaz, "Biz hep böyle yerleri televizyonda görüyorduk, burada canlı canlı gördüğümüzde insan daha çok etkileniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na çok teşekkür ediyoruz. Bize çok iyi davranıyorlar, hepimiz kardeşiz diyorlar. Gerçekten de öyle, burada iyilik var, kardeşlik var, huzur ve eğlence var." diye konuştu.