20.07.2017

Şehit Yakınları ve Gaziler Şehristanbul Buluşmaları’na Katıldı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anması kapsamında kentte 3 imamın saldırıya uğradığını belirtti.

İstanbul Müftülüğünce düzenlenen Şehristanbul Halk Buluşmaları'nda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan müftülük personelinin yakınları, gaziler ve yakınları ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anması sırasında sala okurken saldırıya uğrayan 3 imam bir araya geldi.

İstanbul Müftüsü Yılmaz, 15 Temmuz'da Türkiye'de büyük bir felaket yaşandığını söyledi. O gecenin unutulmayacağını anlatan İstanbul Müftüsü Yılmaz, "Türkiye'de "hizmet" adıyla ortaya çıkıp, himmet toplayarak devleti ele geçirmek isteyen bir şebeke, maalesef Türk askerinin silahını ve kisvesini kullanarak, darbe teşebbüsünde bulundu. Üzüldüğümüz bir olay gerçekleşti. Bu olaydan sonra milletimiz özgürlük, birlik ve beraberliğine yapılan bu saldırıyı yok etmek için ayağa kalktı. O bakımdan bu 15 Temmuz'u, Çanakkale gibi önemli bir ayağa kalkma hareketi olarak görüyorum. Nasıl milletimiz o zaman 7 düvele karşı bir destan yazdıysa, 15 Temmuz'da da bu çeteye karşı silahsız olarak, iman gücüyle karşı durdu. Zaferle sonuçlandı." diye konuştu.

İstanbul Müftüsü Yılmaz, söz konusu darbenin 1. yılında önemli bir program yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti: "Anma yaparken camiamızdan şehit olanların yakınları ile gazileri ve yakınlarını da bu toplantıya davet ettik. Onlarla birlikte olacağız. Onları dinleyeceğiz. Allah'tan dileğimiz, bir daha kimse bizi Allah ile kandırmasın. İnşallah bu milletin içinde Allah, din ile kandıranlar çıkmasın. Milletimizin birlik ve beraberliği daim olsun."

Bu yılki anmalar esnasında da bazı üzücü olaylar yaşandığını belirten İstanbul Müftüsü Yılmaz, şunları kaydetti: "İstanbul'daki anmalar kapsamında sala okuyan 3 arkadaşımıza saldırı oldu. Ümraniye'deki kardeşimiz ciddi oranda darp edildi. En ciddi saldırıya bu kişi uğradı. Çok ciddi şekilde darp edildi. Zaten ayağı sakat bir kişi. Ayağındaki platinler yüzünden ciddi yaralanması oldu. 4 günlük rapor aldı. Başakşehir'de bir kardeşimizi sözlü taciz oldu. Eyüp'teki bir görevlimiz de sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Kameralar izlendi. Bu kişiler tespit edildi. Emniyetimiz gerekli çalışmayı yapıyor."

"Sala Okurken Camiyi Taşladılar"

Darp edilenlerden Alibeyköy Karadolap Mahallesi'ndeki Nene Hatun Camisi'nin imamı Münip Polat da anmalar sırasında sala verirken dışarıdan bazı kişilerce bulunduğu kısma maytap ve taş atılmaya başlandığını söyledi.

O esnada ailesinin caminin avlusunda bulunduğunu anlatan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eşim kendilerini uyardı. Ancak lojmanımıza da atmaya başladılar. Çocuklar korkuyla bağırınca salayı yarım bırakıp, yanlarına gittim. O kişiler de oradaydı. Bir tanesini tanıdım. Bunlar mahallenin kabadayıları. 5-6 kişiydiler. Sonra geri geldim. 'Sorun yok, tamam' falan dedim. Geri geldikçe de üstüme doğru gelmeye başladılar. Her türlü küfrü yaptılar. Hep alttan aldım. Ancak sonra da bize saldırdılar. Kardeşim de misafirimdi. İkimizi de darp edip, yaraladılar. Kaşım açıldı. Bunlar yaşanırken mahalleden polise haber edenler olmuş. Sonra polisler geldi. Karakola gidip şikayetçi olduk. Bir tanesi tutuklandı. Diğerlerinin de arandığını söylediler."

"Elinde Baltayla Camiyi Bastı"

Başakşehir Zekiye Hatun Camisi İmamı Ahmet Görmez ise ilk salayı okuduktan sonra camide beklerken bir kişinin bağırarak, caminin kapısına vurduğunu anlattı.

Dışarı çıktığını aktaran Görmez, "Baktım elinde baltayla gelmiş. 'Niye bu saatte sala veriyorsun, beni rahatsız ediyorsun?' diye bağırmaya başladı. Durumu kendisine anlattım. 'Bu gece ne olduğunu bilmiyor musun?' dedim. 'Bilmiyorum, bilmek de istemiyorum' diye karşılık verdi. Alttan aldım ancak o devam etti. Sürekli küfür ediyordu. Alkol de almıştı. Gürültü üzerine komşular geldi. Polisi aradık, geldi. Sonra da polisler onu alıp götürdüler. Biz de kendisinden şikayetçi olduk." ifadelerini kullandı.