16.07.2017

Şehzadebaşı Camii’nde 15 Temmuz Şehitleri için mevlit okutuldu

Mimar Sinan'ın Fatih'teki tarihi eseri Şehzade Camisi'nde 15 Temmuz Şehitleri için mevlid-i şerif okutuldu. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, 15 Temmuz şehit  ve gazileri için dua etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 1. yılında, şehitleri anmak için Şehzade Camisi'nde program düzenlendi. Programa, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kalim Yılmaz, 15 Temmuz Şehidi İlhan Varank'ın kardeşi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank ve ailesinin yanı sıra Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, eski İçişleri Bakanı Efgan Ala, eski AB Bakanı Volkan Bozkır, AA Genel Müdürü Şenol Kazancı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş ve İBB Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ katıldı.

Öğle namazından sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın şehitler için okuduğu dualarla son buldu. İstanbul Müftüsü Yılmaz, şöyle dua etti: ““15 Temmuz gecesinde, celal ile cemali, hüzün ve sevinci birlikte yaşadık. Önce 40 yıldır milletimizi dinle, diyanetle, Allah ile, Peygamberle kandıran insanlarla karşı karşıya kaldık ve senin inayetinle onların bu tuzaklarından kurtulduk. Şehitlerimizi rahmetle yadediyor ve ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmamanı diliyoruz Ya Rabbim. Ya Rabbel Alemin 15 Temmuz artık bizim için artık bir kahramanlık ve tarih denizi oldu. O gece hain kalkışma sırasında aziz milletimiz, istiklaline sahip çıkarak meydanlara koştu ve şehitler verdi. Ama Elhamdülillah, teslim olmadı. Bundan dolayı sana hamdediyoruz, şükrediyoruz. Hamdımızı, şükrümüzü kabul eyle Ya Rabbim…”

Mevlit programının ardından cami çıkışında konuşan Bilal Erdoğan ise "Bugün, 15 Temmuz şehitlerimiz için okunan mevlitler, Kur'an-ı Kerimler, dualar ve anma etkinlikleri ülkemiz için çok önemli. Bu bizim artık kimliğimizin, bütün kodumuzun bir parçası haline geldi 15 Temmuz." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Milli birliğimizin bir teminatıdır 15 Temmuz'un yaşatılması, hatırlanması. Onun için bu tür bütün etkinliklere vatandaşlarımızın böylesine teveccüh ediyor olması millet olarak da doğru istikamette olduğumuzu gösteriyor. Onun için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır."

Konuşmaların ardından İstanbul Müftüsü Yılmaz, Mustafa Varank, Bilal Erdoğan, Efgan Ala ve Kadir Topbaş İlhan Varank'ın kabri başında dua etti.