07.07.2017

İstanbul Müftülüğü, 15 Temmuz’da Şehit ve Gazilerimiz İçin Çeşitli Programlar Yapacak

İstanbul Müftülüğü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli programlar gerçekleştirecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, FETÖ'nün hain darbe girişiminin birinci yılı olan 15 Temmuz'da, Türkiye genelinde "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salâlara" şiarıyla çeşitli programlar düzenleyecek. İstanbul Müftülüğümüz de bu programlar dahilinde ilk olarak 11 Temmuz Salı günü Fatih Camii’nde Kur’an-ı Kerim ve Mevlit programını gerçekleştirecek. Mevlit sonrası ise cemaate yemek ikramı yapılacak.

İstanbul genelindeki tüm camilerde ise 14 Temmuz Cuma günü ise Cuma namazı öncesi bütün şehitlerin ruhuna ‘Kur’an-ı Kerim Ziyafet Programı’ yapılacak ve program sonunda Türkiye genelinde okunan 100 bin hatimi şerifin duası yapılacak. Cuma namazında yurt genelinde 15 Temmuz içerikli bir hutbe verilecek. Yine 14 Temmuz Cuma günü İstanbul’daki tüm Yaz Kur’an Kurslarında “Şehitlerimizi Anma Özel Programı” gerçekleştirilecek.

15 Temmuz Cumartesi günü ise akşam saat 21.00’den 16 Temmuz Pazar günü sabah saat 10.00’a kadar Edirnekapı Şehitliği 15 Temmuz Şehitleri bölümünde 30 hafız tarafından birer cüz okunarak hatim yapılacak.

15 Temmuz gecesi tüm cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık bırakılacak ve selatin camilerde 15 Temmuz temalı mahyalar yapılacak. 15 Temmuz Cumartesi’yi 16 Temmuz Pazar’a bağlayan gece 00.13’de tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’daki camilerden de eş zamanlı selalar okunacak.

22 şehidin verildiği Çengelköy’de bulunan Yıldırım Beyazıt Camii’nde 15 Temmuz Cumartesi günü öğle namazından önce ‘Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlit’ programı icra edilecek.

16 Temmuz Pazar günü öğle namazından sonra ise Fatih Şehzadebaşı Camii’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlit’ programı yapılacak.

Son olarak da 20-28 Temmuz tarihleri arasında ise “15 Temmuz, Şehitlik, Din ve Değerlerimiz” konulu bir panel düzenlenecek.