04.06.2017

İstanbul Müftüsü Yılmaz, sahurda gençlerle bir araya geldi

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, Türkiye Diyanet Vakfı konuk evlerinde kalan gençlerle sahurda bir araya geldi.

Küçük Çamlıca'daki etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığının yıllar önce cami ve gençlik buluşmasını nasıl bir sloganla sağlayabileceği üzerine çalıştığını söyledi.

"Sosyal medyayı iyi kullananı yakalamak adına slogan bulunduğuna endişeliyim." diyen Yılmaz, o zaman yaptıkları toplantılarda '140 karakterle anlaşan gençlere sevecekleri bir dil bulalım.' denildiğini ve gençlerin karşısına, "Geç kalma genç gel" sloganıyla çıktıklarını anlattı.

Daha sonraki zamanlarda ise konuk evleri açarak gençlerle buluşmaya çalıştıklarını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'de ulaşamadığımız milyonlarca genç var. Bunun nedeninin sosyal medya dilini bulamamaktan kaynaklandığını söyleyebilirim. Sosyal medya kötülüğün, şerrin çok hızla yayılmasını sağlarken hayrı, iyiliği öne geçirmede bizi zor durumda bırakıyor. Dolayısıyla, bugün çoğu ailelerinin kaygılarıyla Türkiye Diyanet Vakfının çevresinde bulunmayı seçerek gelmiş kardeşlerimize ve onlar vasıtasıyla diğer kardeşlere ulaşmak gibi zorunluluğumuz var. Bu manada el birliğine, iş birliğine ihtiyacımız var. Dünya bir tarafa doğru hızla koşuyor. Bu koşuşturma içinde gençler bazı fikri akımlarla savruluyorlar. Sizler bu konuda şanslısınız. Aile ortamı gibi evlerdesiniz, sosyal ortamlara sahipsiniz, akranlarınızın aynı ortama sahip olmadığını biliyorsunuz."

Etkinlik, ilahi ve dua okunmasıyla sona erdi