31.05.2017

İstanbul Müftülüğü personeli iftarda buluştu

İstanbul Müftülüğü ile ilçe müftülüklerinin personeli ve şehit yakınları ile gaziler düzenlenen iftar yemeğinde buluştu.

İstanbul Müftülüğü’nün ev sahipliğindeki iftar yemeği, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İftar yemeğine İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, TDV Mütevelli Heyeti üyeleri, İstanbul Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, İstanbul ve ilçe müftülükleri personelinin yanı sıra şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Ramazan hiç şüphesiz, Cenab-ı Hakk’ın ikramı olarak çok güzel bir mevsim. Ama ramazan iftarıyla, sahuruyla, orucuyla, seheriyle, mukabeleleriyle ve dost meclisleriyle ayrı bir bütün halinde güzel. Ramazan her yıl bizim bozulan ayarlarımızı düzeltmek ve aşınan duygularımızı yeniden harekete geçirmek, bize İslami bilinç ve şuur kazandırmak üzere geliyor. Toplumda farkındalık duygusu oluşturmak, empati yaparak ötekinin farkında olma imkanları bahşetmek üzere geliyor. Ramazan’ı Cenab-ı Hakk’ın ihsani ilahisi olarak Kur’an ayı, oruç ayı olarak idrak ediyoruz. O bakımdan ramazan şeyiyle güzel. İftarıyla güzel ama iftar dostlarla olunca güzel. İftar şehit yakınlarıyla, gazilerimizle olunca güzel. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize de hoşgeldiniz, şeref verdiniz diyorum. Gerçekten Ramazan’ın en güzel yönlerinden ve yanlarından birisi, farklı insanların bir arada sevgi ortamında oruçlarını aynı duygularla açmaları, aynı duyguları soluklayarak zamanı beraber idrak etmeleri ve ramazandaki gönül birlikteliğini birlikte yaşamalarıdır. Efendimizin (SAV) en çok sena ettiği, övdüğü şeylerden birisi iftar sofralarındaki buluşmalardır. İftar sofralarındaki buluşmalarda insanlar göz göze gelerek, kardeşliği, dostluğu paylaşmaktadırlar. Yalnızlığın egemen olduğu çağımızda, bunun ne kadar anlamlı olduğunu en iyi takdir edenlerdeniz. O bakımdan davetimize icabet edenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.