29.05.2017

Fatih Camii’nde Fetih Vaazı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul’un Fethi dolayısıyla Fatih Camii’nde cemaate hitap etti ve fethin önemini anlattı.

İstanbul Müftüsü Yılmaz, konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün Resulu Ekrem (SAV)’in fethini müjdelediği İstanbul’umuzun büyük sultan Muhammed’ül Fatih tarafından feth edildiği, Fetih Günü’ndeyiz. 29 Mayıs 1453 bu manada bizim tarihimizde ve insanlık tarihinde bir dönüm noktasıdır. Efendimizin (SAV) ileri ufukları gösterdiği, ashabının fethetmek üzere gayrete soyunduğu, ondan sonraki süreçlerde de defaatle fethedilmek üzere kuşattığı Konstantiniyye’nin fethedildiği mübarek bir gündeyiz. Muhteşem bir zaman dilimindeyiz. Ecdadımız Fatih Sultan Mehmet Han, böyle bir günde Resulü Ekrem’in müjdesine nail olmak üzere İstanbul’u fethederek yepyeni bir tarih yazdı. Bir çağı kapadı ve bir çağ açtı. Allah onu cennette makamların en yücesiyle taltif eylesin. Bizleri de onun evlatları ve arkasından giden askerleri olarak İslam’ın ruhunu, heyecanını, coşkusunu daha ötelere, sonraki nesillere taşıyan bahtiyar nesillerden olmayı ihsan eylesin. Çocuklarımızı İslam nuruyla, İslam ruhuyla, şehitlik arzusuyla yetiştirmeyi ve semamızda ezanlarımızın ebediyete kadar dinmemesini, bayrağımızın semadan inmemesini sağlayacak bir heyecanla bu topraklarda yaşamayı bizlere ihsan eylesin. Günümüz, gecemiz, ramazanımız mübarek olsun…”