23.05.2017

İstanbul Müftüsü Yılmaz: İrşad Hizmetleri Hayatın İçinde Sürmeli

İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun dönem sonu değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, irşad hizmetlerinin hayatın içinde sürdürülmesinin önemli olduğunu söyledi.

İstanbul Müftülüğü’nde gerçekleştirilen toplantı İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Toplantıda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, irşad hizmetlerinin hayatın içinde sürdürülmesinin önemine değinerek vaizlerin gelişen ve değişen şartlara uyumlu hale getirilmesinin önemine vurgu yaptı. Son yıllarda artan sosyal medya kullanımına dikkat çeken İstanbul Müftüsü Yılmaz; “İnsanların bir şeyler dinlemeye 3 dakikadan fazla tahammülü yok. Dolayısıyla kısa mesajlar vermek gibi bir zorunluluk ortaya çıkıyor. Bu sosyal medyada da böyle, sosyal alanda da böyle. Onun için sorumluluğumuz büyük. Sorumluluğumuz olduğu sürece problemimiz var. Problemimiz olduğu sürece sorumluluğumuz var. Allah bu sorumlululk bilinciyle hepimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” diye konuştu. Toplantı İstanbul Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur’un, değerlendirmeleriyle tamamlandı.