09.05.2017

Küçükçekmece’de Hafızlık İcazet Merasimi

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Küçükçekmece Müftülüğü’nce düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi’ne katıldı.

Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın yanı sıra Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel ile hafızlık öğrencileri ve aileleri katıldı.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, şunları söyledi:
“Hakkın katından Cibril-i Emin’in, emin bir peygamberine getirdiği bu Kitab-ı Kerim’i elbette güzeldir. Manasını anlamak daha da güzeldir. Anlamak elbette güzeldir ama manasını uygulamak daha da güzeldir. Allah’ın peygamberine indirdiği bu yüce kitabı ezberlemek, zihnine ve kalbine nakşetmek elbette en güzel şeylerden birisidir. Ezberlenen bu Kitab-ı Kerim’i tecvidiyle, talimiyle okumak elbette daha güzeldir. Ama bundan daha güzeli ezberlenen bu Kitab-ı Kerim’in, güzel sesle okunan bu ilahı kelamın manasının hayatımıza yön vermesine imkan vermektir. Kitab-ı Kerim’in bizim rehberimiz olmasının önünü açmaktır. Elhamdülillah dini eğitim veren kurumlarımız çoğalıyor. Önemli olan bunların içinin doldurulması ve buralardan gönül dünyamızı aydınlatacak alimlerin ve ariflerin yetişmesi, toplumsal hayatımıza onların kattığı nur ve ziya ile amellerimizin, ahlakımızın güzelleşmesi, medeniyetimizin ufkunun yeniden gönüllerimize ve ülkemize hükümran olmasıdır. Çünkü biz Kur’an medeniyetinin, Kur’an’ın bize öğrettiği insan merkezli halkı Hak için sevmeyi dert edinen bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz bu hafızlık merasimiyle burada icazet alacak kardeşlerimiz sayesinde inşallah ülkemizin, şehrimizin, Küçükçekmece’nin ve İslam dünyasının Kur’an’ın nuruyla aydınlanmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.”

Program sonunda hafızlık hakkını kazananlara icazet belgeleri takdim edildi.