04.05.2017

İlçe Müftüleri Toplantısı Pendik’te Yapıldı

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen İlçe Mütfüleri Toplantısı, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın başkanlığında Pendik’te yapıldı.

Pendik Müftülüğü’nün ev sahipliğinde yapılan toplantıya İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri iştirak etti. Açılış konuşmasını yapan Pendik Müftüsü Mehmet Yaman, ilçe hakkında bilgiler verdi.

Sözlerine idrak edilen Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gösterdikleri gayretlerle yüzakı programlar gerçekleştirilmesinden dolayı İlçe Müftülerine teşekkür ederek başlayan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, yaklaşan mübarek Ramazan ayının önemine değindi. Ramazan ayına yönelik hazırlıklarla ilgili konuşan Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz; şunları söyledi: “Mübarek Ramazan ayının iklimine giriyoruz. Ramazan, tabiri caizse bizim hasat mevsimimiz; bir Kur’an mevsimi, oruç iklimi. O bakımdan Ramazan ayında yapacağımız programlar çok önemli. Camilerimizin hazır hale gelmesini sağlamak, vaaz ve irşat gibi hizmetlerde eksikliklerimiz varsa onları tamamlamak, özellikle bize yakın olan İlahiyat fakülteleri, İmam Hatip liseleri gibi kuruluşlardan bu manada destek almak ve onlarla acilen temas kurmak önemli. Bu okullarımızda vaazı nasihat edebilen, Kur’an-ı Kerim ve mukabele okumak isteyen hocalarımız varsa onlarla temas kurarak, destek almanın anlamlı olacağını düşünüyorum. Bu dostluk adına ve daha sonra yapılacak hizmet planlaması adına güzel olur. Çünkü biz sacayağı gibiyiz. İlahiyat fakülteleri, İmam Hatip liseleri ve Diyanet İşleri Teşkilatı birbirini besleyen üç önemli kurum. Onların farkında olduğumuzu ve onları önemsediğimizi hissettirmeliyiz ki, onlar da bize önemli olduğumuzu hissettirsinler. Böylece bu duygudaşlık daha yoğun bir şekilde devam etsin.”

Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftülüğü olarak başlattıkları Şehristanbul Halk Buluşmaları’na vatandaşların katılımı konusunda hassasiyet gösterilmesini ve ilerleyen süreçte ilçe müftülüklerince benzer programlar yapılmasını arzu ettiğini söyledi. Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, şöyle konuştu:  “İlçelerimizde halkın 15 günde bir Müftülüklerimize gelmesi, sizin sohbet etmeniz, buluşmanız, onları dinlemeniz halkımızın dertlerini, taleplerini, şikâyetlerini bildirmeleri çok anlamlı ve önemli. Biz de Şehristanbul Halk Buluşmaları’nda daha çok halkın katılımını, konuşmalarını ve duygularını Müftülüğümüze taşımalarını sağlayacağız. İnsanlarımızın Müftülüklerimizin ulaşılabilir olduğunu görmelerini arzu ediyoruz. İnsanlar, bugün ‘hocaefendi’ diyerek dışarıda bir sürü abuk sabuk insana gidiyorlar. Hiç olmazsa, devlet tarafından kabul edilmiş olan bir makamı temsil eden, dini ehliyeti ve liyakati müsellem olan hocalarımıza sorsunlar, hocalarımızdan duysun ve dinlesinler. Yani insanlarımız ulaşabilecek kimseyi bulamadım, o yüzden falana gittim demek durumunda kalmasın. Halkımıza, biz burada sizin hizmetinizdeyiz, bilemediğinizi mutlaka öğretir ve size yardımcı oluruz mesajını vermeliyiz. Bir de insanlarımızın telkine ve rehabilitasyona ihtiyaçları var. Dolayasıyla müftülüklerimiz böyle bir rehabilitasyon merkezi olmalı.” dedi.

Program sonunda görev yerleri değişen İlçe Müftülerine teşekkür plaketi takdim edildi.