12.01.2017

ASP 2. İl Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Kapsamında Düzenlenen 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında düzenlenen 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı 12.01.2017 Perşembe günü İstanbul Vali Yardımcısı Nihat NALBANT’ın başkanlığında İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Cağaloğlu Hizmet Binası Toplantı Salonunda yapıldı.

Cumhuriyet Savcılığı, Aile Mahkemeleri, İstanbul Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat MACİT, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Baro, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müdürü Selim ÇELENK, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı, Belediyeler, Ticaret ve Sanayi Odalarının katıldığı toplantıda İstanbul Müftülüğü’nü İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR temsil etti.

Toplantıda; İl Müdürü Selim ÇELENK, 6284 sayılı kanun kapsamında Kadına Yönelik Şiddet ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Sunumun ardından İl Müdür Yardımcısı Arzu GÜR, hazırlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planını katılımcılar ile paylaştı ve İl Eylem Planında alınmış olan kararlar kurul toplantısında değerlendirildi. Daha sonra İl Müdür Yardımcısı bu kapsamda oluşturulacak teknik kurul hakkında bilgi verdi.

Toplantı, İl Eylem planının hayata geçirilmesi kapsamında oluşturulacak teknik kurulların yapacağı çalışmaların bir sonraki toplantıda görüşülmesi kararlaştırılarak sona erdi.