11.04.2017

İstanbul Müftüsü Yılmaz Sabah Namazı Buluşmalarına Katıldı

İstanbul Müftüsü Yılmaz Maltepe’de sabah namazı buluşmalarına katıldı. Maltepe Müftülüğü’nün organize ettiği program Mimar Sinan Camii’nde gerçekleştirildi. Programa İlçe Kaymakamı, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sabah namazı sonrası bir konuşma yapan İstanbul Müftüsü Yılmaz şunları söyledi:

“Kur’an’ın beyanına göre yeryüzünde insandan imarı istenen alanlardan biri de mâbed, mescid ve câmi inşasıdır. Allah Teâlâ kendisini ve âhiret gününe iman edenlerin ancak bu işi gereği gibi yapacağını belirtir.

Mescidlerin ve camilerin maddi ve manevi imarı vardır. Maddi imar önemlidir. Ama aslolan manevi imardır. Yani camilerin cemaatle buluşması önemlidir.”

Sabah namazından sonra vatandaşlara çorba ikram edildi.