01.04.2017

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde Kur’an Ziyafeti

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların manevi yönden destelenmesi, moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi amacıyla İstanbul Müftülüğü tarafından “Kur’an Ziyafeti ve Tasavvuf Konseri” programı düzenlendi.

Program,  Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Nedim Elbistan’ın selamlama konuşması ile başladı. Elbistan, cezaevinde yatmakta olan tutuklu ve hükümlülerin manevi anlamda motive olmaları için verdikleri destekten ve gerçekleştirecekleri programdan dolayı il müftülüğüne çok teşekkür etti.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz hayatın bir imtihandan ibaret olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Burada bizlere düşen vazife yaptığımız hatalarımızdan ve işlediğimiz günahlarımızdan dolayı pişmanlık duyup, tövbe etmektir. Allah, kendisine şirk koşulmadığı sürece tüm günahları affedeceğini belirtiyor açıkça. Suç ne olursa olsun hiçbir suç, günah ruhları ebediyen kirletmez. Bizim inancımızda ümitsizlik yoktur. En büyük günah Allah’ın rahmetinden ümit kesmektir. Şefkatin ve merhametin kaynağı olan sizler Allah’tan ümidinizi kesmeyin. Elinizi açın yönünüzü Allah’a dönün ve dua edin. Allah’ın affedemeyeceği günah yoktur. Aracı olmadan, Allah’a ulaşmak için bir din adamına ihtiyaç duymadan kalbinizi ve yönünüzü Allah’a çevirerek dua edin. Allah sizinle direk muhataptır. Bunun için herhangi bir şeye ihtiyacınız yok.

Programın devamında İl Müftülüğü Vaizi Birsen Kapıcıoğlu, Kartal İlçe Müftülüğü’ne bağlı Rahmanlar Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Sevda Yartaşı Pehlivan ve Yunus Emre Cami Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Asiye Yıldız tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Bakırköy İlçe Müftülüğü Fatma Cebeci Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Münevver İnik’in okuduğu mevlid-i şerif’ten sonra ilahiler ve kasideler seslendirildi.

Programda Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunup Müslüman olan üç hükümlü için ihtida merasimi düzenlendi.

Program, İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur’un yaptığı dua ile son buldu.