21.03.2017

Kur'an Kursu Öğreticilerine Yönelik “Mahremiyet Bilinci” Semineri Yapıldı

İstanbul genelinde 4-6 yaş grubu öğreticilerine yönelik “Mahremiyet Bilinci” semineri yapıldı.

İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nca 21 Mart 2017 Salı günü Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezinde bir program düzenlendi.

Program Beyazıt Camii Müezzin Kayyımı Hasan Törün tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Devam eden programda İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur, 4-6 yaş grubu öğreticilerine yönelik “Mahremiyet Bilinci” seminerinin içeriği hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, 4-6 yaş grubu çocuklarımıza ve velilerine yönelik “Mahremiyet Bilinci” seminerine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yılmaz, Başkanlığımızın bugün toplumun her kesimine hitap eder duruma geldiğini, bunun bir parçası olarak da 4-6 yaş grubuna ayrı bir ihtimam gösterdiklerini söyledi. Yılmaz, geleceğimizin bu yaş grubuna vereceğimiz önem ve değer ile şekilleneceğinin de altını çizdi.

Program İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Anadolu Yakası Meral Günel’in proje detayları hakkında bilgi vermesi ile devam etti. İstanbul Müftülüğü PDR Öğretmeni Merve Koca’nın “4-6 Yaş Çocuklarında Mahremiyet Bilinci” konulu sunumunun ardından soru ve cevap bölümüyle program sona erdi.