23.03.2017

“Halep’te İnsanlık Ölmesin” Kampanyası Devam Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle ‘Halep’te İnsanlık Ölmesin’ sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına Beykoz İlçe Müftülüğünden destek geldi. Beykoz Müftülüğü tarafından  toplanan altı tır yardım Halep’e uğurlandı. Yardım tırlarını uğurlama törenine İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz katıldı.

Programda bir konuşma yapan Beykoz İlçe Müftüsü Ali Efe şunları söyledi: “Beykozlu Kardeşlik Göstersin; Halep’te İnsanlık Ölmesin. Bir Yatak Hediyem Olsun” sloganıyla yola çıktık. Dünyanın her bir köşesindeki mazlumlara sahip çıkan milletimiz çok kısa sürede Beykoz’umuzda da Halepli mazlumlara gidecek olan bu kampanyaya sahip çıktı. Beykoz Müftülüğü olarak halkımızın bu yardımlarına öncülük ederek bugün 6 yardım tırımızı bölgeye uğurluyoruz. Yaptığınız yardımların karşılığını bu dünyada ve ahirette göreceksiniz.”

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise dualarla başladığı konuşmasında şunları söyledi: “İslam dünyası olarak zor günlerden geçiyoruz. 6 yıldan beri komşumuz Suriye’de yaşananlar ve son 6 aydan beri Halep’te  yaşananlar, hepimizin yüreklerini dağlamıştır. Gerçekten bizim insanımız necip bir millettir. Yaşanan bunca acının Anadolu insanımız sayesinde aşılmaya çalışıldığını, Mehmet Akif Ersoy’un:

“Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim

Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!

Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım

Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım…”

Dizelerinde ifade ettiği hassasiyeti necip milletimiz taşımaya devam etmektedir. Milletimize ve Beykoz’da bu yardımda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

Konuşmaların ardından yardım tırları dua ve tekbirlerle yola çıktı.