18.03.2017

18 Mart Şehitler Günü Dolayısıyla Mevlid Programı Gerçekleştirildi

İstanbul Müftülüğü tarafından “18 Mart Şehitler Günü” dolayısıyla 18.03.2017 tarihinde Beşiktaş Sinanpaşa Camiinde öğle namazından önce mevlid-i şerif programı düzenlendi.

Program Eyüp Sultan Camii Baş İmam-Hatibi Metin ÇAKAR tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Müezzin-Kayyım Latif YEŞİL tarafından Mevlid-i Şerif’ten Tevhit Bahri okundu. Programda diğer bahirler ise Baş İmam-Hatip Ali DERMAN ve İmam-Hatip Mesut KURBANİ tarafından okundu. Programın ara duası Beşiktaş Müftüsü Hızır Hilmi YILMAZ tarafından yapıldı.

Uzman İmam-Hatip Mustafa KIZILCAOĞLU, İmam-Hatip Hasan KARA, Uzman İmam-Hatip Ferruh MUŞTUER’in Kur’an tilavetlerinden sonra konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, 18 Mart zaferinin tarihimizde önemli bir kırılma noktasını teşkil ettiğini ve ecdadımızın büyük bir iman ve kahramanlık örneği ile Çanakkale’de “vatan geçilmez” yazdıklarını ve bütün dünyaya ilan ettiklerini ifade etti. YILMAZ, bu gün münasebetiyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, dedi.

Kapanış duasının Müftü Yardımcısı Veysel IŞILDAR tarafından yapıldığı programda İbrahim DUMAN, Ali DERMAN, Feyzullah AYGÜN, Recep GENÇ ve Muhammet AYDIN’dan oluşan Şişli Müftülüğü İlahi Korosu tarafından da seçkin ilahiler seslendirildi.