09.02.2017

Fransa İstanbul Başkonsolosu İstanbul Müftülüğü’nü ziyaret etti

Fransa İstanbul Başkonsolosu Buchwalter Bertrand, 09.02.2017 tarihinde İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ’a göreve başlamaları dolayısıyla nezaket ziyaretinde bulundu.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Fransa İstanbul Başkonsolosu Buchwalter Bertrand’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı. YILMAZ, müftülük binası olarak hizmet verilen mekân hakkında bilgiler verdi.

Fransa İstanbul Başkonsolosu Buchwalter Bertrand, Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ’ı yeni görevi dolayısıyla tebrik etti.

Kendisinin Ankara’da büyüdüğünü ifade eden Başkonsolos Bertrand, babasının da elçilik personeli olduğunu bu nedenle Türkçe’yi iyi konuştuğunu belirtti.  Başkonsolos Bertrand, Fransa’da görev yapan Diyanet personelini de önemsediklerini belirterek sözlerini tamamladı.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ ise çok kültürlü bir toplum yapısına sahip ülkelerin hoşgörüye dayalı bir anlayışla yönetimi idame ettirmelerinin toplumsal barışın tesisi için önem arz ettiğini ifade etti.

Ziyaretin ardından Fransa İstanbul Başkonsolosu Buchwalter Bertrand, İstanbul Müftülüğü’nden ayrıldı.