07.12.2016

Aile ve Dini Rehberlik Büroları Görevlileri İle Toplantı Yapıldı

İstanbul geneli Aile ve Dini Rehberlik Bürolarında vazife yapan Vaiz, Koordinatör, Üye, Din Hizmetleri Uzmanları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan personel ile 07.12.2016 tarihinde Fatih İlçe Müftülüğü Konferans salonunda İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR’un katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Programın açılışında bir konuşma yapan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN, katılımlarından dolayı İstanbul ve İlçelerinde görev yapan personele teşekkür etti. YARAN, sosyal hizmet kurumlarında çalışmanın bir fırsat olduğunu ifade ederek “Fırsatlar ve imkânlar elimizde iken toplumumuzun iyiliği ve mutluluğu için çalışmamız gerekmektedir.” dedi. YARAN konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “İstanbul Müftülüğü ve İlçelerimizde görev yapan Aile ve Dini Rehberlik Büroları personelimiz fedakârca çalışmalar yürütmektedirler. Şimdi Başkanlığımız bizden sevgi evi, çocuk evi, yetiştirme yurdu, huzur evi ve kadın konuk evi v.b. kuruluşlarda hizmetlerimizi yoğunlaştırmamızı istemektedir. Bu hususta da gereken gayreti göstereceğinize olan inancım tamdır. Ailelerimize, çocuklarımıza, gençlerimize onların saadetlerine katkı sunan her görevlimize şükranlarımı sunuyorum.”

İstanbul Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR başkanlığında devam eden toplantıda ise Diyanet İşleri Başkanlığınca Aile ve Dini Rehberlik Bürolarında vazife yapan personelin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı (sevgi evi, çocuk evi, yetiştirme yurdu, huzur evi ve kadın konuk evi v.b.) kuruluşlarda da görevlendirmeleri konusu görüşüldü.