07.12.2016

Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezinde Kahvaltı Programı Düzenlendi

3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” münasebeti ile Küçükçekmece Müftülüğü ev sahipliğinde Küçükçekmece Belediyesi Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezinde bir kahvaltı programı düzenlendi.

Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan öğrencilerin ve velilerin katıldığı kahvaltı sonrasında düzenlenen program Küçükçekmece Müftülüğü Yeşilova Merkez Camii Müezzin Kayyımı Yakup BEKTAŞ’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılışta bir konuşma yapan Küçükçekmece İlçe Müftüsü Mustafa TEMEL “Biz, bir nebzecik olsun, toplumumuzun bir parçası olan yavrularımızla beraber olalım, insanlarımıza bu bilinci aşılayalım diyerek sizler ile beraber olmak istedik. Sizlerin de davetimize icabet etmeniz bizi sevindirdi.” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi müdürü Muhammed Emin AYTAN ise yaptığı konuşmada, Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan organizasyondan dolayı memnuniyetini dile getirerek “Bu programların yanında sizlerden bir de isteğimiz olacak. Bizleri ziyaret etmenizi istiyoruz.” dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hamza GÖNENÇ ise tertip edilen programdan dolayı teşekkürlerini dile getirirken, konuklara Küçükçekmece Belediyesinin bir projesi olan “Engelli Okulu” kurulacağı haberini verdi. “Küçükçekmece Belediyesi olarak, İlçemizde Engelliler Okulu açıyoruz. Bunun için yer tahsisini yaptık, İnşaallah en kısa zamanda gerekli olan çalışmaları tamamlayıp hizmete sunacağız.” dedi.

Son olarak söz alan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN yaptığı konuşmada;

“Bu güzel ortamdan dolayı Cenab-ı Hakk’a hamd ediyorum, hamdimi sizin huzurunuzda da ifade etmek istiyorum. Çünkü dünya huzursuz, bunu hepimiz biliyoruz. Dünyada huzur içerisinde, güvenlik içerisinde oturabilmek, bir bardak çay içebilmek çok önemlidir.

Allah’a hamd ve şükür sadedinde seneden seneye toplumdaki dezavantajlı kardeşlerimize farkındalık artıyor. Küçükçekmece Belediyesinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, İstanbul Müftülüğü’müzün, Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın bu konularda çok güzel çalışmaları var. Önemli olan şükür edebilmek, şükür edebilecek iç huzurunu yakalayabilmektir. Ben huzurunuzda İlçe Müftümüze ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Sayenizde huzurlu bir vakit geçirdik. Allah huzurumuzu artırsın. Dua etmeyi ihmal etmeyin. Dualarımızı milletimiz için, memleketimiz için ve bütün dünya için yapalım. Çünkü dünya huzursuz olduğunda bize huzur yok. Hürmet ve muhabbetle hepinizi selamlıyorum.” dedi.

Yapılan yemek duasının ardından konuklara Küçükçekmece Müftülüğü tarafından hazırlanan hediye paketi teslim edildi. Programa İstanbul Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR ile ilçe vaizleri Hasan GÜLER, Ayşen KÖKTAŞ ve Saime ŞENER’ de katıldı.