20.03.2016

Alzheimer Seminerleri Yapıldı

Hasta yakınları ve hekimler tarafından 1997 yılında kurulan ve Ülke genelinde 14 şubesiyle, uzman hekimlerin ve gönüllülerin desteğiyle yaşlılara, ALZHEIMER hastalarına ve hasta yakınlarına destek veren Türkiye ALZHEIMER Derneği, il müftülüğü ve ilçe müftülüklerinde görev yapan kadın personele yönelik “evlerinde yaşlı ve hasta yakınlarına bakan bayanları hastalık ve bakım hakkında bilinçlendirme, hasta ve yaşlılara bakım veren bayanların depresyondan ve tükenmeden nasıl korunacakları konusunda bilgilendirme ile hastalıktan korunma yolları hakkında eğitim vermek” maksadıyla bir dizi seminer tertip etti.

İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen seminerlerin ilki Üsküdar Müftülüğü konferans salonunda 20.01.016 tarihinde gerçekleştirildi. İkinci seminer Eyüp Müftülüğü Konferans salonunda 19.01.2016 tarihinde gerçekleşirken, üçüncü seminer Fatih Müftülüğü konferans salonunda 17.02.2016 tarihinde gerçekleştirildi. Son seminer ise Ümraniye Müftülüğü’nde 15.03.2016 tarihinde yapıldı.

Personele yönelik gerçekleştirilen seminerler sonrasında bu konuda toplumu bilinçlendirme vazifesinin titizlikle yerine getirilmesi kararı çıktı.