20.04.2016

Engelliler Tarafından Kutlu Doğum Programı Düzenlendi

İstanbul Müftülüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Kutlu Doğum programı Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde 20.04.2016 tarihinde gerçekleştirildi.

Program Sultanahmet Camii Müezzin Kayyımı İbrahim Altuntaş’ın okuduğu açılış Kur’an-ı Kerim’i ile başladı.

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan Kutlu Doğum Haftası ile alakalı sinevizyon gösterildi.

Programın açılış konuşmaları ise İSEM Engelliler Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek ve İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş yaptı. Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ise bugün burada engelli kardeşlerimizle ve aileleri ile kutlu doğum programını idrak etmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum, dedi. Bu sene “Gelin Birlik Olalım” mesajı etrafında Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet konularını işleyeceklerini ifade eden Yaran, İSEM yetkililerine ve Kur’an Kurslarında engellilere yönelik hizmet eden görevlilere çok teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarını müteakiben İSEM’e bağlı Sufisem grubu ilahilerden oluşan programlarını icra ettiler.

Daha sonra Üsküdar Müftülüğü Asım Ülker Kur’an Kursu ve Ümraniye Müftülüğü Derviş Ali Ceylan Kur’an Kursu öğrencileri işaret dili ile Peygamberimizin özelliklerini anlatan hadislerini sundular. Küçükçekmece Müftülüğü Halkalı Çamlıkaltı Erkek Kur’an Kursu Öğrencisi Muhammed Salih Efe Kabartma Brail Alfabeli Kur’an-ı Kerim okudu.

Daha sonra sahneye gelen Pendik Müftülüğüne bağlı İspir Eğitim Vakfı Mehmet Demirok Kız Kur’an Kursu öğrencileri işaret dili ile ilahiler okudular. İBB Tuzla Engelliler Merkezi Tiyatro ekibinin hazırladığı “Âlemlere Rahmet İniyor” adlı Tiyatro gösteriminden sonra Bahçelievler Müftülüğüne bağlı Şirinevler Ulu Camii Kız Kur’an Kursu Öğrencileri işaret dili ile “Kırk Yaşındasın” isimli şiirlerini okudular.

İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur’un katılımıyla gerçekleşen program verilen kokteyl ile son buldu.