23.03.2016

"Yaşanabilir Bir Dünyanın İnşası İçin Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı" İstanbul’da Gerçekleştirildi

Kısa adı İKADDER olan İstanbul Kadın ve Kadın Kuruluşları Derneği tarafından 23-24 Mart tarihlerinde Barcela Eresin Topkapı Otel’de "Yaşanabilir Bir Dünyanın İnşası İçin Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı" gerçekleştirildi.

Toplantıya İstanbul Müftülüğü’nü temsilen İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur katıldı. Programın açılışında yaptığı konuşmada Uygur, “Öncü kadınlar, Öncü Stk’lar projesinin bir ürünü olan “Yaşanabilir Bir Dünyanın İnşası İçin Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı”na davetinizden ve toplantıya katılmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duydum, dedi. Uygur, “burada konuşulacak meselelerin birlikte yaşamaya, toplumsal barışa ve kadınların bu yoldaki öncü rolüne büyük katkı sağlayacağına inanıyorum”, dedi.

İki gün devam eden programda "Osmanlı Döneminde Birlikte Yaşama Kültürü Ve Farklı Kültürlerden Kadın Örnekleri”, "Türkiye'de Yaşayan Mülteci Kadınların Sorunları, Entegrasyonu Ve Çözüm Önerileri",  "İslam Coğrafyasında Toplumsal Barış Ve Sivil Hareketlerin Etkisi", "Toplumsal Barış Stratejilerinin Geliştirilmesinde Kadınların Rolü",  "Dünden Bugüne Toplumsal Barışta Kadın STK'lar” gibi başlıklarda sunumlar gerçekleştirildi.

Çalıştayları İl Müftülüğü’nden Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vildan Pehlivan Uçman,  Din Hizmetleri Uzmanı Hatice Vicdan Tekin takip etti.