02.03.2016

Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerilerinin Geliştirilmesi Programı Yapıldı

İstanbul Müftülüğü tarafından Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde 02.03.2016 tarihinde “Din Görevlilerinin Olağanüstü Hallerde Manevi Destek Becerilerinin Geliştirilmesi”ne yönelik Alan Eğitimi programı gerçekleştirildi.

Program Kadıköy Tuğlacıbaşı Camii İmam Hatibi Mesut Kurbani’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra söz alan İstanbul Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur yürütülmekte olan program hakkında bilgi verdi ve katılımlarından dolayı konuşmacılara ve eğitim alan personele teşekkür etti. Daha sonra söz alan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü İlk Yardım Kurtarma Teknisyenleri Sefer Küçük ve Enes Bulut “Afet Nedir? Hangi Durumlar Afet Kabul Edilir? Afet Öncesi Tedbirler” başlıklarında sunumlarını gerçekleştirdiler. Programın devamında Küçükçekmece Söğütlüçeşme Fatih Kur’an Kursu öğreticisi aynı zamanda Başakşehir Devlet Hastanesi Manevi Destek Hizmet Biriminde Görevlendirme Nihal Esendir ise “Psikolojik İlk Yardım ve Toplumu Harekete Geçirme” ve “Afetlerde Psiko-Sosyal Desteğin Tanımı ve P-S Müdahalenin Aşamaları” konularında sunum yaptı. Verilen aranın ardından Düzce İl Müftülüğünde Vaiz olarak görev yapan aynı zamanda Kadıköy İlçe Müftülüğü’nde görevlendirme Ülviye Akgün “Eğitim Alan Personel Afetzedelere Yönelik Tebliğ ve İrşat Hizmetleri” ve “Afetzedelere Yönelik Tebliğ ve İrşat Hizmetleri ve Olağanüstü Durumlar Sosyolojisi” ve konularında bir konuşma yaptı. Programın son konuşmasını ise İstanbul Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur yaptı. Uygur, “Kur’an’ın Musibetlere Cevabı ve İdeal Mü’min Portresi” konusunda ufuk açıcı bir konuşma yaptı.

Yapılan konuşma ve sunumların ardından program son buldu.