18.10.2018

Şile Müftülüğü Din Gönüllüleri ile Buluşma

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Şile Müftülüğü din gönüllüleri ile bir araya geldi.

Şile Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Bahri Şamat, Şile Müftüsü İhsan Yeğen ile din gönüllüleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Şile Müftüsü İhsan Yeğen bir selamlama konuşması yaptı.

Programda 35. İl Müftüleri Toplantısı’na katıldığını ifade eden Yılmaz, buradaki izlenimlerini din gönüllüleri ile paylaştı. Yılmaz, “Toplantıda verilen mesajlar Kurumumuzun toplumdaki katma değeri ve sorumluluk beklentisinin arttığını göstermektedir. Vaktiyle sadece mihrapta, kürsüde, minberde olmak yetiyordu. Daha sonra Kur’an kurslarımız devreye girdi. Ama şimdi Başkanlığımızın Sağlık Bakanlığı’ndan KYK’lara kadar varan imzaladığı protokoller sonrasında din gönüllüsü kardeşlerimizin, imamlarımızın, Kur’an kursu hocalarımızın, vaizlerimizin farklı kurumlarda, camiden çok cami dışında din hizmeti sürdürmeleri, daha çok görünmeleri ve daha çok gönle dokunmaları ve insanlarla buluşmaları beklentisi var. Bu aslında büyük bir lütuf ve mazhariyet” dedi.

Din gönüllülerinin dünyevileşme girdabına karşı dik durması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, “Lüks ve israfın artması nedeniyle çocuklarda ve gençlerde bir doyumsuzluk var. Her istediğine ulaşan, her isteği yerine getirilen çocukların tatmin ve haz eşikleri yükseliyor. Sadece bayramda kendisine elbise alınan bir çocuğun bayram elbisesine sevinciyle, her isteği yerine getirilen bir çocuğun haz ve tatmin eşiği, kendisine gösterilen ilgiden mutmain olma eşiği yükseliyor. Sürekli tüketime yönelik yeni alanlar açılıyor. Bu ister istemez hepimizin hayatında bir sekülerleşme ve dünyevileşme meydana getiriyor. Bütün insanlarımızla bu dünyevileşme girdabına doğru savruluyoruz. Onun için kendi hayatımızda biraz daha dik durmaya, biraz daha dini hassasiyetleri ve İslami kaygıları öncelemeye, onlarla yaşayıp çevreye örnek olmaya ve buradan da insanlara mesajlar vermeye mecburuz. Bizden beklenti bu yöndedir” diye konuştu.

İnsanların kalabalıklar arasında yalnızlaştığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:
“Şehirleşme arttıkça insanoğlu kalabalıkların arasında daha çok yalnızlaşıyor. İnsanların ruhsal problemleri artıyor. İnsanın yalnızlaşması için dağ başında olması gerekmiyor. Kalabalıkların içerisinde selam vereceği, sevgi göreceği birini bulamayınca daha çok yalnızlaştığını görüyoruz. Sizler bulunduğunuz yerlerde insanlara dokundukça çok önemli ve pozitif dönüşümler oluyor. Modernleşme sürecinde savrulan insana bizim daha fazla dokunmamız, bize daha fazla ihtiyaçları olduğunu hissetmemiz lazım. Gücümüzün farkında olmamız lazım. Bizim temsil ettiğimiz ve anlattığımız değerler, insanların gerçekten ihtiyaç duyduğu değerler. Onları usulü ve üslubuyla anlattığımız zaman insanlar bundan çok mutlu oluyor ve hayatının anlamının değiştiğini fark ediyorlar.”

“Gerçekten çok anlamlı bir hizmet alanı içindeyiz” diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

“Hizmet alanımızın daha güçlü, daha kalıcı, olmasını nasıl temin edebiliriz? Çıtayı nasıl yükseltir ve bu beklentilere nasıl cevap verebiliriz? Hepimizin derdi ve amacı budur. Elhamdülillah, her geçen gün hizmet çıtasını artıran pek çok arkadaşımız var. ‘İmam’ adının ihtiva ettiği manayı dolduracak kadar toplum lideri olmuş arkadaşlarımız var. Bunlar bizim göğsümüzü kabartıyor ve çok mutlu ediyor. Bir şehirde bakıyorsunuz, şehre hayat katan, gençleri arkasından sürükleyen arkadaşlarımız var. İstiyoruz ki, bu arkadaşlarımızın sayısı çoğalsın ve her görevlimiz bulunduğu yerde bu sorumluluğun farkında olsun.”

Yılmaz, program sonunda din gönüllüleri tek tek selamlaştı. 18.10.2018