09.10.2018

Beylikdüzü Müftülüğü Din Gönüllüleri ile Buluşma

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Beylikdüzü Müftülüğü din gönüllüleri ile bir araya geldi.

Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Bahri Şamat, Beylikdüzü Müftüsü Mehmet Muslu ile din gönüllüleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Din hizmetinin serdarı olanlardan Muhammed İkbal ‘Din aşktır’ diyor. Muhammed İkbal bilgidir ya da ameldir demiyor, ‘aşktır’ diyor. Dine girmenin ve dini yaşamanın temel değeri ve anahtarı, dine duyulacak olan sevgi ve muhabbettir. Asr-ı saadette sahabeyi kiramın en büyük özellikleri herhalde aşk seviyesindeki bir sevgiyle dine, Kur’an’a, Hz. Peygambere (SAV) bağlı olmalarıdır. Dolayısıyla din gönüllüsünün mayasında olması gereken özellik aşk seviyesinde din hizmetinden haz almaktır. Gerektiğinde uykusuz kalabilmek, gerektiğinde istirahatinden fedakârlık yapabilmektir. İnsanın bir hizmette fedakârlığı ne kadar çoksa o hizmeti o kadar çok sever. Bir şey emek verdikçe insanın gözünde büyür, değerli olur. Din hizmeti de böyledir; buraya verdiğiniz emek nispetinde din ve din hizmeti sizin gözünüzde daha büyük değer kazanır. Aşk düzeyindeki bu sevgi sizi motive eder” dedi.

Din gönüllülerinin yüreklerindeki aşk ve heyecanı canlı tutması gerektiğini belirten Yılmaz, “Din gönüllüleri olarak bizler için önemli olan aşk ve heyecanı yüreklerimizde canlı tutmak, tükenmişlik sendromuna düşmemek, mesleğimizin bir ihsan-ı ilahi ve atiyye-i ilahiye olduğuna inanarak işimize sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Din gönüllülerinin kendilerini yenilemesi gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, şöyle konuştu:
“Din gönüllüsü olmak gelişime açık olmaktır. “Kendini yenilemeyen yenilir.” Yâni hem mağlûb olur, hem de başkaları tarafından yenilip yutulur. Kendini geliştiren ise yücelir. İlim öğrenmek, fıtratımıza yaratılıştan verilen bir ihtiyaçtır. İlmin nihâî zirvesi bizi yoktan var eden Allah’ı kalb ile tanımaktır. Din hizmetinin öngördüğü insan modelinde kendini geliştirmek esastır. Bizim arkadaşlarımız asla literatür takibinden vazgeçmemeli, okumaya devam etmeli ve kendimizi yenilemeliyiz.”

Program sonunda Yılmaz, din gönüllüleri ile tek tek selamlaşarak sohbet etti. 09.10.2018