30.09.2018

Zeytinburnu’nda Cami Gençlik Buluşması

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Zeytinburnu Tepebağı Dutluk Camisi’nde gençlerle sabah namazında buluştu.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Cami Gençlik Buluşması etkinlikleri kapsamında yeni dönemin ilk programında Zeytinburnu Tepebağı Dutluk Camisi’nde gençlerle sabah namazında buluştu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada, dualar edildi.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz “Nesillere değerleri aktarmanın en güzel yolu onlarla paylaşmak, birlikte solumak, birlikte yaşamaktır. Bu bakımdan gençlerle birlikte olduğumuz mekânları, camileri, mektepleri, aile ortamını çok önemsiyoruz. Sonuçta insanoğlu ahlaki faziletleri ve erdemleri birbirinden, büyüklerinden, öteki nesillerden meyvenin güneşten aldığı ısı ve enerjiyle olgunlaşması gibi farkında olmadan alıyor, onu hazmederek kendine mal ediyor. Bu buluşmaların, gençlerin ve gençliğin gelişimi adına önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü camilerimizi gençlerin doldurması bizim için istikbal ümididir. Bir milletin istikbali gençlere aktarabildiği değerler ve o değerlere sahip çıkacak olan gençlerdir” dedi.

Sosyal medyanın gençler üzerindeki olumsuz etkisine de değinen Yılmaz, şunları söyledi: “Çağımızda çocuklarımız artık bizim çocuklarımız olmaktan çıktı. Televizyonun, internetin, sosyal medyanın beslediği, onların emzirdiği çocuklar haline geldi. Bugün gençler artık sanal ortamlarda buluşuyorlar. Sanal ortamlarda buluşmaktan çok mutlu olduklarını yapılan araştırmalar gösteriyor. Bu gelecek adına önemli bir tehlike işaretidir. 15-20 sene sonra dünyanın nasıl olacağını doğrusu merak ediyorum, endişeleniyorum. Özellikle sanal dünyadan beslenen çocukların gerçek dünyadan beslenenlerle aynı duyguda, psikolojide ve heyecanda olup olmayacaklarından kaygılıyım. Çünkü insanoğlu göz temasına, kucaklaşmaya, musafahaya ihtiyacı var ve bunlardan beslenerek ruhi gelişimini sağlıyor. Dolayısıyla gençleri o ortamdan koparıp mabede getirmek, mabette birlikte olabilmek onların ve bizim geleceğimiz adına çok önemli.”

Programa Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul Müftü Yardımcıları Veysel Işıldar, Bahri Şamat ve Mustafa Yavuz, Zeytinburnu Müftüsü Mustafa Açıkalın ile gençler ve vatandaşlar katıldı. 30.09.2018