20.09.2018

Mimar Sinan'ın vasiyeti yerine getirildi

Mimar Sinan'ın her sene muharrem ayının 10. gününde Süleymaniye Camisi civarındaki evinde aşure hazırlanarak fakir fukaraya dağıtılması vasiyeti üzerine Gürsoy Vakfı'nca kazanlarda pişirilen aşure, Mimar Sinan'ın türbesinin yanında dağıtıldı.

Etkinliğe eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Gürsoy Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hasan Gürsoy, Gürsoy Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gürsoy ile vatandaşlar katıldı.

Mimar Sinan'ın Süleymaniye'deki türbesinde imam hatipler tarafından Kur'an-ı Kerim okudu.

İstanbul Müftüsü Yılmaz da yaptırdığı duanın ardından Mimar Sinan'ın İstanbul'a bütün dünyanın kıskanacağı bir cami inşa etmekle kalmayıp insan düşüncesinin erişilmesi güç sınırlarından birini tespit ettiğini söyledi.

Mimar Sinan'ın şehre ruh üflediğini, taşa şekil ve kıvam, ülkeye insaniyet duygusu verdiğini dile getiren Yılmaz, "Ruhun şad olsun, makamın cennet olsun, emanetlerine sahip çıkmak milletimize ve nesillerimize nasip olsun." dedi.

Etkinlikte daha sonra protokol üyeleri, kurulan stantta yer alan kazanlardan vatandaşlara aşure dağıttı. 20.09.2018