10.04.2018

Ataşehir Müftülüğü Din Gönüllüleri ile Buluşma

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Ataşehir Müftülüğü din gönüllüleri ile bir araya geldi.

Ataşehir Mimar Sinan Camii Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Bahri Şamat, Ataşehir Müftüsü Şakir Pinal ile din gönüllüleri katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, Ataşehir Mütfüsü Şakir Pinal kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz; “Biz her şeyden önce Müslüman fertler olarak T.C. Diyânet İşleri Başkanlığı teşkilatının şerefli mensuplarıyız. Yüce dînimize hizmet gibi bir idealle kendini hizmete adamış insanlarız. Bu yolla hem yüce dinimize ve aziz milletimize hizmet ediyoruz, hem de maişetimizi temin ediyoruz.  Hedefimiz dünya ve ahiret mutluluğuna ermektir. Ahireti gaye, dünyayı ona vesile görürüz. Yaptıklarımızdan hesap vereceğimiz bir ahiretin varlığına inanırız. Bu yüzden dünyayı ve dünya nimetleriyle nefsin hebasını putlaştırmaktan özenle sakınmaya çalışırız.  Önce ülkemizde yaşayan Müslümanları ve vatandaşlarımızı sonra topyekûn insanları kucaklayan bir anlayışa sâhibiz. Biz İkbâl’in ifadesiyle, ‘Dünyanın gidişatından sorumlu olduğumuzu’ düşünürüz” dedi.

“‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz” diyen Yılmaz, şunları söyledi: “Bu yüzden bütün insanlığın sancısını yüreğimizde hissederiz. Yetimler, dullar, hastalar, çaresiz ve yaşlılar bizim ilgi alanımızdadır. Çünkü Allah Resulü zaman zaman şöyle buyururdu: “Bugün bir hasta ziyaretine gideniniz oldu mu? Bir yetim başı okşayanınız var mı? Bir cenaze teşyîine katılanınız oldu mu?” Bütün bunlar toplumdaki yaralı yüreklerin, din hizmetinde bulunan insanların ilgi alanına girdiğini göstermektedir. Böyle bir hizmete kendi irademizle talip olduk. Bu yüzden şahsî hayatımızda, ibadet ve ahlaki gelişimimizi de önemsiyoruz.” 10.04.2018