26.03.2018

Yılmaz, 450 Gurbetçi Gençle Süleymaniye’de Sabah Namazında Buluştu

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, 450 gurbetçi öğrenciyle Süleymaniye Camii’nde sabah namazında buluştu. Gurbetçi öğrencilere hitap eden Yılmaz, Bugün İslam’ın ve Müslümanların başını öne eğdiren vahşet üreten ve merhametten nasibi olmayanların eylemleriyle oluşan İslamofobia algılarını terse çevirecek; yüce dinimize ait medeniyet değerlerimizi uhuvvet, kardeşlik, merhamet ve adaletli duruşunuzla temsil edeceksiniz.” dedi.

DİTİB ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işbirliğinde Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri başlıklı proje kapsamında Almanya’da yaşayan Türk ailelerin çocuklarından oluşan 450 lise ve üniversite öğrencisi dini ve kültürel yerleri gezmek üzere Türkiye’ye geldi.

Gezinin İstanbul ayağında gurbetçi gençlerle Süleymaniye’de sabah namazında buluşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, burada bir konuşma yaptı. Yılmaz, şunları söyledi:

“İnsanlar maddi ve manevi sebeplerle göç ederler. Bu göç sırasında kurucu ya da koruyucu iradeleri olur. Nitekim Efendimizin (SAV) Mekke’den Medine’ye giderken bir medeniyet kurmak üzere, kurucu iradesi vardı. Vahşeti izale etmek üzere Mescid-i Nebi’den doğan bir medeniyet toplumu inşa etti. Sizin atalarınız da karınlarını doyurmak, azık ve rızık temin etmek üzere Almanya’ya gittiler. Orada ailelerini korumak üzere bir tedbir aldılar ve camiler inşa ettiler. Camiler koruyucu mekânlar oldu. O mekânlarda sizlerin millete, dine ve diyanete aidiyetinizi korumak üzere gayret gösterdiler. Şimdi sizin buraya gelişiniz de, bu aidiyetin ve mensubiyetin bir devamıdır. Dolayısıyla sizler buraya gelip gittikçe bu topraklarla bağınızın güçlendiğini ve buraya ait olduğunuzu hissediyorsunuz. Siz orada 4,5 milyon millet varlığımız olarak, İslam için ve bizim için önemlisiniz. Bugün İslam’ın ve Müslümanların başını öne eğdiren vahşet üreten ve merhametten nasibi olmayanların eylemleriyle oluşan İslamofobia algılarını terse çevirecek; yüce dinimize ait medeniyet değerlerimizi uhuvvet, kardeşlik, merhamet ve adaletli duruşunuzla temsil edeceksiniz.”

Gezilerine İstanbul’dan başlayan gurbetçi öğrenciler, Marmara Bölgesi ve Ankara’daki önemli dini ve kültürel yerleri de ziyaret edecek. 26.03.2018