20.12.2017

Üsküdar Müftülüğü din gönülleri ile buluşma programı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Üsküdar Müftülüğü din gönülleri ile biraraya geldi.

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, DİB Başkanlık Müşaviri Adem Erkul, İstanbul Müftü Yardımcısı Bünyamin Kahraman ve Üsküdar Müftüsü Enver Osman Kaan ile din gönülleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Üsküdar Müftüsü Enver Osman Kaan bir selamlama konuşması yaptı.

Programda daha sonra söz alan İstanbul Müftüsü Yılmaz, “İrşâd nebevî bir hizmettir. Din hizmetinden bulunan insanların bu nebevi hizmete layık sıfatlar içerisinde bulunmaları kendilerinden beklenir. Bu yüzden peygamber vârisi din hâdimi emânet, sıdk, fetânet, tebliğ ve takvâ (ismet) sıfatlarına sahip olmalıdır. Din hizmetiyle uğraşanlara Cenab-ı Hak tarafından seçkin bir konum izhar edilmiştir. İbn-i Ataullah İskenderi ‘Bir kul hak nezdindeki yerini öğrenmek ve anlamak istiyorsa, Allah’ın kendisini hangi işle istihdam ettiğine baksın’ diyor. Elhamdülillah, Allah-u Teala bizleri kendi kitabını kullarına anlatmak ve onları Hakk’a davet etmek gibi onurlu bir hizmetle şereflendirdi. İnşallah bu manada bahtiyar kullardanız. Onurlu bir hizmetle muvazzafız. Allah-u Teala bunu liyakatle yerine getirmeyi hepimize lütfeylesin, bu sorumluluğun bilincine varmayı da bize ihsan eylesin” dedi.

Aidiyet ve mensubiyet duygusunun önemine vurgu yapan İstanbul Müftüsü Yılmaz, şunları söyledi: “Bizim, Diyanet camiasına mensup olmak gibi bir kimliğimiz var. Diyanet İşleri Başkanlığı mensubiyeti ve aidiyeti önemli bir konu. Çünkü sonuca gidecek hizmetlerimizin etkisini doğuracak olan bu özelliğimizdir. Eğer biz hizmetlerimizi ve mensubiyetlerimizi aynı noktaya getirebilirsek ortaya çıkacak olan sonuçların çok daha müspet olacağı kesindir. Hz. Mevlana, ‘1, 1’le yan yana geldiği zaman 2 olmaz 11 olur’ diyor. Hakikaten insanlar ait oldukları kurumlarda kaynaştıkları ve birlikte hareket ettikleri zaman 1 iken 11 olurlar. Enerjileri katlanarak artar. Üsküdar Müftülüğü’ne, İstanbul Müftülüğü’ne ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na mensubiyetimizin gücü kendi aramızdaki aidiyet duygusunu pekiştirecek ve daha yüksek seviyeye taşıyacaktır. Her dişlinin kendi başına döndüğü bir makinenin içerisinde birbirine temas etmeyen dişlilerin tek başına dönmelerinin ürettiği bir enerji olmaz. Dişliler birbirine değerek çalışırlarsa, ürettikleri enerji ve oluşturdukları sinerji çok daha yüksek olur.”