15.12.2017

Sancaktepe Aziz Bayraktar Camii açıldı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Sancaktepe Aziz Bayraktar Camii’nin açılışında “Camiler ümmetin inşasında son derece önemli bir fonksiyon icra etmiş, bizim medeniyetimiz cami merkezli bir medeniyet olmuştur” dedi.
Sancaktepe Aziz Bayraktar Camii bugün Cuma Namazı öncesi düzenlenen programla hizmete girdi. Aynı zamanda Aziz Bayraktar İmam Hatip Lisesi tatbikat camii olacak olan caminin açılışına İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan, caminin banisi hayırsever Aziz Bayraktar ve oğulları ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. İstanbul Müftüsü Yılmaz, camilerin kalplerin, gönüllerin buluştuğu, cem olduğu bir mekan olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Mescit, Peygamberimizin (SAV) nazarında sadece mabet değildi. Aynı zamanda devletin yönetim merkeziydi, her türlü sosyal problemin çözüldüğü yerdi. Ashab-ı suffa’nın ve bütün sahabelerin okuduğu mektepti. Kadınların devam ettiği, hastaların tedavi edildiği hatta kültürel etkinliklerin yapıldığı mekandı. Ümmetin inşasında son derece önemli bir fonksiyon icra etti. Asırlar boyu kurulan külliyeler hep o asr-ı saadetteki Mescid-i Nebi fonksiyonuna göre kurulmuştur. Cami merkezli olmak üzere medreseler, tekkeler, aşevleri, darüş şifalar, bedestenler, kışlalar kurulmuştur.  Bizim medeniyetimiz cami merkezli bir medeniyet olmuştur. Cami medeniyetinden uzaklaştığımız zamanlarda gönüllerde kopmaların başladığını hepimiz biliyoruz. Allah’a hamdolsun insanımız son zamanlarda yeniden cami merkezli bir medeniyet kurmanın derdine düşmüştür. Belediyelerimizin, müftülüklerimizin ve insanımızın öncülüğünde camilerimiz ve mabetlerimiz, hem daha fonksiyonel hale gelmeye başlamış, sadece cami değil aynı zamanda mektep, aynı zamanda meşveret mekanıaynı zamanda birçok sosyal hizmetin görüldüğü mekan olmaya başlamıştır.”
İstanbul Müftüsü Yılmaz’ın hutbe irad ettiği Cuma namazı sonrası Sancaktepe Belediyesi tarafından cemaate çorba ve pilav ikram edildi.