01.12.2017

İlçe Müftüleri Toplantısı Zeytinburnu’nda yapıldı

İstanbul Müftülüğü’nce her ay gerçekleştirilen İlçe Müftüleri Toplantısı Zeytinburnu’nda yapıldı.

Zeytinburnu Belediyesi Belgradkapı Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ile İstanbul Müftü Yardımcıları ve ilçe müftüleri katıldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla yapılan etkinliklerin önemine değinerek, “Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle hepiniz kendi ilçenizde bir takım faaliyetlerde bulundunuz. Hz. Peygamber (SAV)’i Mevlid-i Nebi vesilesiyle andınız. Maksadımız, amacımız, derdimiz Kitab-ı Kerimimizin ifade ettiği gibi ‘Müminler için Peygamber kendi nefislerinden daha değerlidir’ ilahi mesajına mazhar olacak müminler olmak gayreti içerisinde olmak. Ona duyduğumuz hasreti, özlemi, tahassülü ifade etmek, bu özlem ve tahassülün onun gibi olmamıza vesile olması için dua ve niyazda bulunmak. Çünkü Hz. Peygambere (SAV)’e duyulan hasret ve özlem sevgiye, sevgi de elbet ona benzemeye yarayan en önemli motivasyonlardan birisidir. O yüzden bizim tarihimizde ve ana dili Arapça olmayan milletlerin tarihinde Peygamber sevgisinin, sevdasının çok özgün ve özel bir yeri vardır. Bizim insanımız dini, celile-i İslam’ı Kitab-ı Kerim’den çok, Hz. Peygamberin (SAV) şahsında okumuş anlamış, yaşamış ve o sevda ile Müslümanlığını hayatın merkezine almıştır. Bu yüzden de Hz. Peygamber (SAV)’e ait her şey onun şahsında sakalı şerifine, mevlidine, ona ait salatı selamlara Mevlit Kandili’nde kullanılacak mevlitlere önem atfetmiş ve bu haliyle nat-ı şerifler, hilye-i şerifler yazılmış ve günümüze kadar bu sevda rüzgarı gelmiştir. Bu sevda ve hasret rüzgarı sayesinde bugün de Peygamber sevdalıları bulunuyor. Peygamber sevdalılarının varlığıyla İslam’ın heyecanını, coşkusunu, daha rahat hissediyoruz. Çünkü din dediğiniz şey sadece bilgiden ve malumattan ibaret değil. Bir duygu ve ilgi tarafı var. İşte duygu ve ilgi tarafını sevda ile buluşturmanız gerekiyor.” dedi. Toplantı daha sonra gündem maddelerinin ele alınmasıyla devam etti.

Toplantının ikinci bölümünde ise 43 yıllık görevini tamamlayarak emekliye ayrılan Zeytinburnu Müftüsü İsmail Göçmen için düzenlenen veda organizasyonu gerçekleştirildi. Programa İstanbul Müftüsü Yılmaz’ın yanı sıra Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, eski İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. İstanbul Müftüsü Yılmaz, yaptığı konuşmada Zeytinburnu Müftüsü İsmail Göçmen’i uğurlarken hem hüzün hem de sevinç duyduklarını belirterek, “Hüzünlüyüz çünkü böyle değerli bir çalışma arkadaşından ayrılıyoruz. Herkes tarafından sevilmiş bir hocamızı emekliye değil, emektarlığa sevketmekten dolayı ise buruk bir sevinç duyuyoruz” diye konuştu. Programın sonunda İsmail Göçmen’e verdiği başarılı hizmetler dolayısıyla çeşitli hediyeler takdim edildi.