28.10.2017

Küçükçekmece’de Cami-Gençlik Buluşması

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan Cami-Gençlik Buluşması etkinlikleri kapsamında, sabah namazında gençlerle bir araya geldi.

Müftü Yılmaz ve ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Yavuz Sultan Selim Camisi'nde gençlerle sabah namazı namaz kıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada, dualar edildi. Müftü Yılmaz, namaz sonrası cemaatle sohbet etti.

Yılmaz, camilerin gençlerle güzel olduğunu, gençlerin olmadığı camilerin çok anlamlı olmadığını belirtti.

"Bu faaliyet namaz vakitlerinde camiye alışma adına attığımız bir adım. Camileri çocuklara ve gençlere tanıtmak için önemli bir adım. Biz de 2017-2018 eğitim öğretim yılında bugün bu buluşmamızla bu seneki buluşmalarımızı başlatmış olduk. Bugün buradayız haftaya başka yerde olacağız." diyen Yılmaz, 2018 yılının Mayıs ayına kadar 30 ilçede gençlerle sabah namazında bir araya geleceklerini söyledi.

Buluşmanın finalini Süleymaniye Camisi'nde daha geniş katılımla yapacaklarını dile getiren Yılmaz, nesilden nesile cami, cemaat, kardeşlik ve dostluk sevgisini aktarmayı amaçladıklarını anlattı.

Çocukların ve gençlerin camilere gelmesinin velileri de sevindirdiğini aktaran Yılmaz, "Gençler zaman zaman anne babalarına da bu konuda (camiye gelmek) örnek oluyor. Eskiden camiden çıkarken babalar çocuklarını tanıtırlardı, şimdi çocuklar babalarını tanıtıyorlar. Bu da güzel bir şey. Çocukların babalarını tanıtan konumda olmaları, camiyle onları buluşturmaları güzel bir şey." dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Başkan Temel Karadeniz de gençlere namazı sevdirmek, beraberce bu topraklar, bayrak ve gelecek için dua etmek amacıyla bir araya geldiklerini vurguladı.

Etkinlik sonunda cemaate Küçükçekmece Belediyesi'nce simit, çorba ve çay ikramında bulunuldu.