03.10.2017

Tekirdağ’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferansı

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Tekirdağ’da "Cami, Şehir ve Medeniyet" konulu konferans verdi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından 2017 Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen konferansa Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, cami görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler dinleyici olarak katıldı.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz konferansta yaptığı konuşmada camilerin önemine değinerek, “Camiler Haftası ebetteki bizleri camiler gibi, hayatımızın merkezinde cem eden, gönüllerimizi cem eden, kalplerimizi buluşturun ve bizi ilmek ilmek sevgiyle dokuyan bir kurumun, bir müessesenin gündeme gelmesi demek. Bu bakımdan anlamlı ve önemlidir. Ben de bu günümüzün bu haftamızın hem Tekirdağ’daki meslektaşlarımıza, hem de milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Bu seneki konumuz son derece iyi düşünülmüş bir konu, başkanımız ve valimizin temas ettiği üzere ’Cami, Şehir ve Medeniyet.’ Bu üç kavram, aslında birbirine çok yakışıyor. Temelinde insan var, medeniyet insanın önünü, cami insanı cem eder ve Allah insanları yer yüzüne imar etmek üzere yarattığını ifade ediyor Kur’an-ı Hakim’de” açıklamasını yaptı.

Program, hatimli teravih namazı kıldırmaları dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başarılı sayılan imamlara başarı belgelerinin verilmesiyle son buldu.