02.10.2017

İstanbul Müftüsü Yılmaz’dan Göreve Yeni Başlayacak Personele Tavsiyeler

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, bugün göreve yeni başlayacak personelle biraraya gelerek önemli tavsiyelerde bulundu.

İstanbul Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programda göreve başlayacak olan 22 personelle biraraya gelen İstanbul Müftüsü Yılmaz, şunları söyledi: “Hayatta önemli olan insanın yaptığı işi sevmesi, sevdiği işi yapmasıdır. Madem ki, Cenab-ı Hak size böyle bir şey lütfetti inşallah gönlünüze bu müessesede çalışmayı da sevdirecektir. Siz de burada çalışmaktan mutlu olmaya özen gösterirseniz, hem randımanınız yüksek olur hem huzurunuz güzel olur. Burada dini anlayışımıza göre öğrenmenin, okumanın süresi ve sınırı yok. Peygamber Efendimiz (SAV)’in ‘Beşikten mezara kadar, öğrenmeyi bilgiyi talep edin’ hadisi var. İnsan sürekli yenilenme ihtiyacında olan bir varlıktır. Bilgisini, görgüsünü, hayat tecrübesini ne kadar çok artırabilir, geliştirebilirse o kadar çok mutlu olur, çevresine mutluluk saçar, pozitif enerji üretir. Ama yenilenmez, öğrenme ihtiyacında olmadığını zanneder ve zaten ben biliyorum noktasına gelirse en büyük tehlike budur. Allah aramızda muhabbeti, ülfeti, karar ve istikrarı daim etsin. Hayırlı, uğurlu olsun inşallah… Cenab-ı Hak mahcup etmesin, hepinizin yar ve yardımcısı olsun.”