15.07.2017

İstanbul Müftüsü Yılmaz, 15 Temmuz Şehitleri için Çengelköy'de dua etti

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, 15 Temmuz'da FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında 22 şehidin verildiği Çengelköy'de bulunan Yıldırım Beyazıt Camii'nde düzenlenen Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif programında şehit ve gaziler için dua etti.
Programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Müftüsü Enver Osman Kaan ile Çengelköy'deki şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Amir Ateş ve ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin yanı sıra Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Programın sonunda dua eden İstanbul Müftüsü Yılmaz, 15 Temmuz'un yıldönümünde hem üzüntülü hem de sevinçli olduklarını belirtti. İstanbul Müftüsü Yılmaz, 250 şehit ve onlarca gazi vermekten dolayı üzüntülü olduklarını ancak bu kalkışmanın başarısız olmasından dolayı sevinçli olduklarını söyledi. Allah'ın bir daha bu millete böyle acılar yaşatmaması temennisinde bulunan İstanbul Müftüsü Yılmaz, şehitlerin ruhlarının ve gazilerin heyecanlarının bu milletin ve ümmetin birleşmesini sağlayacağını ifade etti. "Ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek, mabedimizin göğsüne namahrem eli değmeyecek" diyen İstanbul Müftüsü Yılmaz, "İbadetimizi, taatimizi ve dualarımızı kabul eyle Ya Rabbim. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif, 'Bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırma Ya Rabbim' diye dua etti. Ama bu durum maalesef gerçek oldu. Belki İstiklal Marşı'nı yeniden yazmadık ama kahramanlarımız ve şehitlerimiz bir kahramanlık destanı yazdı. Ya Rabbim sen yazılan bu kahramanlık destanını ebediyete kadar daim eyle. Ülkemize yönelik kötü niyetlere fırsat verme Ya Rabbim" diye dua etti. Program sonunda vatandaşlara yemek ikram edildi.