11.07.2017

Fatih Camii’nde 15 Temmuz Mevlidi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Aile ve Soysal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Valiliği organizasyonuyla şehitler için mevlit okutuldu. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, mevlit programında 15 Temmuz şehit ve gazileri için okunan 100 bin hatmin duasını yaptı.

Fatih Camisi'nde şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen mevlitte, şehitler için dualar edildi. Mevlide katılanlara, yemek ikramında bulunuldu.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, mevlit okutma düşüncesinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ait olduğunu ve etkinlikle şehit ve gazi yakınlarını bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bugünün bir başlangıç olduğunu belirten Yılmaz, Edirnekapı, Şehzadebaşı, Karacaahmet ve Çengelköy'deki şehitlerin ziyaret edildiğini ve 28 Temmuz'a kadar etkinliklerin devam edeceğini dile getirdi.

Yılmaz, 15 Temmuz şehit ve gazilerinin büyük bir vefa sergilediklerini, bu vefanın kolay kolay ödenmeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çünkü onlar en kıymetli en muazzez varlıkları olan canlarını, bu vatan, millet ve bizler için feda ettiler. O yüzden biz devlet ve millet olarak, onlara ne yapsak azdır. Mademki onlar bizim hürriyetimiz adına canlarını feda ettiler, bizim de bunu sürdürmemiz gerekiyor. 14 Temmuz Cuma günü, okuduğumuz 100 bin hatmin tüm camilerimizde duası okunacak. 15 Temmuz gününe has özel bir hutbemiz var ve bazı cami cemaatleri için İngilizce, Arapça tercümeleri de olacak. 15 Temmuz gecesinde camilerin ışıkları sabaha kadar yanacak. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gecede 00.13'ten itibaren tüm Türkiye'de salalar verilecek. İstanbul'da 5 camide 15 Temmuz'la ilgili mahyalar asılacak."